Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε 39χρονη και της απέσπασε €80.000 - Η μοιραία συνάντηση με φόντο ένα ψεύτικο προφίλ στο facebook

Πώς η 40χρονη παγίδευσε την 39χρονη

Μια ιστορία με ψεύτικο προφίλ στο Facebοok, δήθεν παρακολουθήσεις και νομικές απειλές κρύβεται πίσω από τη σύλληψη μιας 40χρονης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι εμπλέκεται σε υπόθεση εκβίασης κατ’ εξακολούθηση.

Η σύλληψη της γυναίκας έγινε μετά από καταγγελία μιας 39χρονης, σύμφωνα με την οποία η 40χρονη, από τις αρχές του 2018 απαίτησε εκβιαστικά και απέσπασε τμηματικά, περίπου 80.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες είχαν δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook και συνομιλούσαν αμφότερες με έναν άνδρα. Μετά από λίγο καιρό η 40χρονη είπε στην 39χρονη ότι ο άντρας, με τον οποίο συνομιλούσαν, αλλά και ο αδερφός του κατάλαβαν ότι το προφίλ των δύο γυναικών ήταν ψεύτικο και σκόπευαν να κινηθούν νομικά εναντίον της 39χρονης. Για τον λόγο αυτό, όπως της είπε, απαιτούσαν διάφορα χρηματικά ποστά.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο, και προκειμένου να γίνει πιο πιστευτή και να αποσπάσει τα χρήματα, να πει στην 39χρονη ότι οι δύο άντρες τις παρακολουθούσαν.

Η 39χρονη πείστηκε και υπό το καθεστώς φόβου, έδωσε σταδιακά στην 40χρονη, από το 2018, περίπου 80.000 ευρώ.

Στη συνέχεια ωστόσο προσέφυγε στην αστυνομία, όπου και έκανε καταγγελία και η 40χρονη συνελήφθη, κατά τη διάρκεια συνάντησής του στις Σέρρες, με σκοπό να παραλάβει χρηματικό ποσό ύψους 300 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: voria

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια μετά από επίθεση στην Τεχεράνη

Κόντρα κορυφής για τις υποκλοπές μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου

Φωτιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών - Εστάλη μήνυμα από το 112, ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr