«Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις, περίμενε το δώρο μου» - Η σφαίρα σε φάκελο και οι απειλές του κυκλώματος της ΕΤΑΔ

«Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις, περίμενε το δώρο μου» - Η σφαίρα σε φάκελο και οι απειλές του κυκλώματος της ΕΤΑΔ

Τα απειλητικά μηνύματα και ο ξυλοδαρμός  46χρονου Οικονομικού Διευθυντή στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου που οδήγησαν στην αποκάλυψη του κυκλώματος παράνομων μισθώσεων δημοσίων ακινήτων 

blackm12
«Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου... Χρόνια πολλά Νικόλα... Περίμενε το δώρο μου από κοντά... Σύντομα... Ο φίλος σου 28/11/23».

Αυτό είναι το απειλητικό μήνυμα που είχε δεχθεί ένας 46χρονος Οικονομικός Διευθυντής στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, ο οποίος είχε εκφράσει αντιρρήσεις για βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων στις οποίες προέβαιναν τα μέλη του κυκλώματος «παράνομων μισθώσεων» μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο υπάλληλοι της ΕΤΑΔ.

Το εν λόγω μήνυμα είχε περικλιστεί σε φάκελο και, μαζί με μία ανθοδέσμη, είχε αφεθεί από αγνώστους έξω από το σπίτι του 46χρονου δύο μέρες μετά την ονομαστική εορτή του. Πάνω σε αυτόν μάλιστα ήταν κολλημένη και μια σφαίρα.Την ημερομηνία που αναγραφόταν ως «υστερόγραφο» στο απειλητικό σημείωμα, άγνωστοι είχαν πυρπολήσει το αυτοκίνητό που μίσθωνε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και χρησιμοποιούσε ο 46χρονος Οικονομικός Διευθυντής. Την ίδια μέρα είχε λάβει μηνύματα με απειλητικό περιεχόμενο στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο.

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2023 και μετά τις αντιρρήσεις του 46χρονου για μία μίσθωση χώρου στάθμευσης στο Γουδί, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είχε απομακρύνει από τη θέση της την 49χρονη κατηγορουμένη υπάλληλο και τον συνεργάτη της, συγκατηγορούμενο, από το τμήμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων και στη θέση της είχε τοποθετηθεί ο 47χρονος που είχε δεχθεί επίθεση με σφυρί στις 3 Ιουνίου, έξω από το σπίτι του στο Μαρούσι.

Κλείσιμο
Η επίθεση αυτή ήταν που αποκάλυψε τη «φάμπρικα» των παράνομων μισθώσεων και των εκδηλώσεων φάντασμα που είχαν στήσει οι δύο υπάλληλοι της ΕΤΑΔ.

Το θύμα δέχθηκε την επίθεση περίπου στις 7.05 το πρωί της 3ης Ιουνίου τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του στο Μαρούσι. Τότε ένας δράσης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, τον προσέγγισε πεζός και τον χτύπησε βίαια στο πίσω μέρος του κεφαλιού του με ένα σφυρί. Ο 47χρονος αμέσως μετά την επίθεση μετέβη στα Επείγοντα του «ΚΑΤ» όπου διαγνώστηκε με κάκωση κεφαλής συνεπεία άμεσου πλήγματος με βαρύ αντικείμενο.

Όπως προέκυψε λοιπόν από την επισταμένη έρευνα του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, το κίνητρο πίσω από την επίθεση είχε να κάνει με παράνομες υποθέσεις βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων του δημοσίου στις οποίες εμπλέκονταν οι υπάλληλοι της ΕΤΑΔ. Από την έρευνα φάνηκε ότι ο 47χρονος είχε ασχοληθεί με τέτοιες υποθέσεις μισθώσεων για τις οποίες είχαν παρουσιαστεί προβλήματα σχετικά τόσο με την απόδοση των ακινήτων μετά τη λήξη της διάρκειας μίσθωσης, όσο και με την πληρωμή του μισθώματος που είχε οριστεί.

Οι μισθώσεις αυτές αφορούσαν: α) Ακίνητο στο νησί της Ζακύνθου, για το οποίο ο χρόνος μίσθωσης είχε λήξει, β) Υπαίθριο πάρκινγκ, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ο χρόνος μίσθωσης του οποίου είχε λήξει αλλά ο εκμισθωτής συνέχισε να το εκμεταλλεύεται και γ) Υπαίθριο πάρκινγκ, στην περιοχή του Αμαρουσίου του οποίου ο χρόνος μίσθωσης έληγε τέλη Μαΐου, ωστόσο παρουσίαζε απλήρωτες οφειλές.

Δηλαδή παρόλο που οι μισθώσεις αυτές παρουσιάζαν εμφανή προβλήματα οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι συνέχιζαν να τις παρέχουν στους μισθώτες χωρίς να κάνουν καμία ενέργεια για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της ΕΤΑΔ.

Παράλληλα ο υπάλληλος ανέφερε στις Αρχές ότι, όπως είχε ενημερωθεί προφορικά από άλλους συναδέλφους του, πίσω από τις εταιρείες που είχαν μισθώσει τα ανωτέρω υπαίθρια πάρκινγκ, βρίσκονταν συγκεκριμένα άτομα (ανέφερε τα ονόματα δύο ανδρών), προσθέτοντας ότι την περίοδο που είχαν γίνει οι μισθώσεις αυτές, υπεύθυνη στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ήταν μία εκ των εμπλεκομένων υπαλλήλων η οποία διατηρούσε φιλικές σχέσεις με έναν από τους δύο άνδρες.

Μετά τα παραπάνω πραγματοποιήθηκε εσωτερικός έλεγχος σύμφωνα με τον οποίο πράγματι εντοπίστηκε ανεπαρκής διαχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αδυναμία πλήρους εφαρμογής της Διαγωνιστικής Διαδικασίας Ανοιχτού Τύπου, ενώ για τα έτη 2022 και 2023 εντοπίστηκαν εκδηλώσεις, για τις οποίες δεν είχαν εκδοθεί τιμολόγια και δεν είχαν εισπραχθεί έσοδα.

Παράλληλα, διατάχθηκε και πραγματοποιήθηκε – λόγω κακής διαχείρισης των ακινήτων- εμπεριστατωμένος έλεγχος και από Ιδιωτική Εταιρεία, η οποία μεταξύ άλλων παρέχει και ελεγκτικές υπηρεσίες. Από την ανάλυση των αρχείων και από τον γενικότερο έλεγχο, προέκυψε μία λίστα από 34 συνολικά εκδηλώσεις, για τις οποίες εκτιμήθηκε η ύπαρξη διαφυγόντων κερδών, συνολικού ποσού 402.500 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια μετά από επίθεση στην Τεχεράνη

Κόντρα κορυφής για τις υποκλοπές μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου

Φωτιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών - Εστάλη μήνυμα από το 112, ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης