Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 38χρονος που εμβόλισε αυτοκίνητο και ξυλοκόπησε άγρια πατέρα μπροστά στα παιδιά του

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 38χρονος που εμβόλισε αυτοκίνητο και ξυλοκόπησε άγρια πατέρα μπροστά στα παιδιά του

Το θύμα της άγρια επίθεσης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο και ότι ο γιος του τον πήγαινε έως τον σιδηροδρομικό σταθμό -Ο πατέρας της οικογένειας υπέστη ρήξη τυμπάνου

astynomia5
Ένοχος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 38χρονος που καταδίωξε με το αυτοκίνητό του μία οικογένεια, εμβόλισε το όχημά τους, ξυλοκόπησε άγρια τον πατέρα μπροστά στους δύο γιούς του και απείλησε ότι θα τους κάψει ζωντανούς.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή με τους δικαστές να του επιβάλουν συνολική ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών, χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό. Το δικαστήριο αποφάσισε να εκτίσει τους τέσσερις μήνες φυλάκισης και η υπόλοιπη ποινή να ανασταλεί επί τριετία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η βάρβαρη επίθεση με θύμα 47χρονο πατέρα, ο οποίος βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, τον 19χρονο γιο του που κρατούσε το τιμόνι και τον 16χρονο αδελφό του που κάθονταν στα πίσω καθίσματα, σημειώθηκε μέρα – μεσημέρι, το Σάββατο 20 Ιουλίου.

Η οικογένεια είχε ξεκινήσει από το σπίτι της στον Επτάλοφο Θεσσαλονίκης με προορισμό τον σταθμό των τρένων, όταν αντιλήφθηκαν ότι ακριβώς από πίσω τους βρίσκονταν ο κατηγορούμενος με το αυτοκίνητό του, τους αναβόσβηνε τα φώτα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Όπως κατέθεσε ο 19χρονος, ήταν αδύνατον να τον αφήσουν να προσπεράσει, καθώς πορευόντουσαν σε δρόμο μονής κατεύθυνσης και μέσα στον αστικό ιστό, ενώ ο 38χρονος επέμενε να οδηγεί επικίνδυνα και σε πολύ κοντινή απόσταση από τους ίδιους.

Κλείσιμο
«Είπα στον μπαμπά μου να δει τι γίνεται πίσω μας και εκείνος μου απάντησε να μην ασχοληθώ και να συνεχίσω να οδηγώ. Δεν υπήρχε χώρος για να κάνω στην άκρη. Κάποια στιγμή σταμάτησα σε κόκκινο φανάρι και τότε ο κατηγορούμενος μας τράκαρε από πίσω, κατέβηκε κάτω και ήρθε προς το μέρος μας. Για καλή μας τύχη, εκείνη τη στιγμή, ο σηματοδότης έγινε πράσινος και μπορέσαμε να συνεχίσουμε», είπε ο 19χρονος και συνέχισε: «Ο πατέρας μου έλεγε πάμε να φύγουμε δε ξέρουμε τι είναι αυτός ο άνθρωπος. Μας ξανά χτύπησε για δεύτερη φορά με το αυτοκίνητό του, μας τράκαρε από πίσω. Έπεσε επάνω μας και τρίτη φορά και τότε το αμάξι μας ακινητοποιήθηκε».

Περιγράφοντας την ακραία βία και την αναίτια επίθεση που δέχθηκαν δευτερόλεπτα αργότερα από τον κατηγορούμενο, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο μικρότερος αδελφός του άρχισε να κλαίει και να φωνάζει για βοήθεια.

«Κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και ήρθε προς το μέρος μου. Ο πατέρας μου μου είπε να κάτσω μέσα στο αμάξι με τον αδελφό μου. Άνοιξε την πόρτα και μόλις βγήκε έξω ο κατηγορούμενος τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο και στο αυτί. Δεν ήξερα τι να κάνω, ο αδελφός μου έκλαιγε και ο μπαμπάς μου πήγε να λιποθυμήσει από τα χτυπήματα και έπεσε κάτω. Δεν πρόλαβε να του πει τίποτα, μόνο τον ρώτησε «γιατί μας τρακάρατε». Πήγα κοντά στον μπαμπά μου και τον πήρα αγκαλιά για να σταματήσει να τον χτυπάει. Τότε ο κατηγορούμενος πήγε στο αυτοκίνητό του και πήρε ένα αιχμηρό αντικείμενο, μεταλλικό και απειλούσε ότι θα μας σκοτώσει, ότι θα μας κάψει ζωντανούς και θα μας κόψει τα γεννητικά μας όργανα», είπε ο μάρτυρας, εμφανώς ταραγμένος, προσθέτοντας ότι όταν ο πατέρας του έπεσε στο έδαφος από τα χτυπήματα που δέχθηκε, ο 38χρονος πήγε από πάνω του και τον κλώτσησε.

«Ακόμα εξακολουθώ να φοβάμαι. Ο αδελφός μου δε μπορεί να βγει από το σπίτι. Η μαμά του λέει να πάει καμία βόλτα αλλά μέχρι τώρα φοβόμαστε», σημείωσε.

«Έπεσα κάτω από τα χτυπήματα»

Με τη σειρά του, το θύμα της άγρια επίθεσης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο και ότι ο γιος του τον πήγαινε έως τον σιδηροδρομικό σταθμό προκειμένου να ταξιδέψει για την Κατερίνη με το τρένο.

«Έλεγα στον γιο μου να φύγει και ο κατηγορούμενος μας κυνηγούσε για 25 λεπτά σε όλη την περιοχή. Μας τράκαρε τρεις φορές και προσέκρουσε και σε δύο σταθμευμένα οχήματα. Κάποια στιγμή μπροστά μας είχε ένα αυτοκίνητο που ήθελε να παρκάρει και αναγκαστικά σταματήσαμε και τότε ήρθε με φόρα και μας χτύπησε από πίσω. Ήρθε φορτσάτος επάνω μας και πήγαινε επάνω στον γιο μου. Κατέβηκα κάτω και όπως ήρθε μου έσωσε μία δυνατή γροθιά στο αυτί. Ζαλίστηκα. Με χτύπησε άλλες δύο φορές στο κεφάλι και έπεσα κάτω. Στο μεταξύ, είχε σταματήσει η κυκλοφορία, ακινητοποιήθηκε ένα λεωφορείο και μαζεύτηκαν πολίτες. Ο κατηγορούμενος δε σταματούσε όμως, άρχισε να χτυπάει τον ουρανό του αυτοκινήτου μας ενώ μέσα ήταν ο μικρός μου γιος και έκλαιγε», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Από την επίθεση που δέχθηκε ο πατέρας της οικογένειας υπέστη ρήξη τυμπάνου ενώ μέχρι σήμερα δέχεται ιατρική περίθαλψη.

«Έλεγε «θα σας σφάξω, θα σας σκοτώσω όλους». Φοβήθηκα και φοβόμαστε όλοι μέχρι και σήμερα. Δε μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι τα παιδιά. Είμαι επαγγελματίας οδηγός αλλά δε μπορώ να πάω στη δουλειά μου καθώς δεν έχω συνέλθει από τη διάτρηση τύμπανου και αποσυντονίζομαι» είπε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση της έδρας το θύμα δήλωσε ότι το αυτοκίνητό τους έπαθε ζημία 4.000 ευρώ.

«Κρύφτηκα πίσω από δέντρο όσο χτυπούσαν τον μπαμπά»

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο 16χρονος ο οποίος την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου και είδε τον πατέρα του να δέχεται γροθιές στο πρόσωπο και να σωριάζεται στο έδαφος.

«Δεν ήξερα τι να κάνω, είχα τρομοκρατηθεί. Έμεινα μέσα στο αυτοκίνητο, έπαθα σοκ και φοβόμουν. Μετά από λίγο κατέβηκα και εγώ. Είδα τον κατηγορούμενο να δίνει μπουνιά στον μπαμπά μου. Πήγα πίσω από ένα δέντρο και κρύφτηκα γιατί φοβόμουν ότι θα χτυπήσει και εμένα. Τον είδα να τον χτυπάει τρεις φορές με μπουνιές και μετά με κλωτσιά. Μετά πήγε στο αμάξι του, πήρε κάτι, και μας απειλούσε ότι θα μάθει που μένουμε, ότι θα μας σκοτώσει και ότι θα μας κάψει ζωντανούς. Μέχρι σήμερα φοβάμαι να βγω από το σπίτι και όταν το κάνω κοιτάω δεξιά και αριστερά μην έρθει κανείς. Δε μπορώ να το ξεχάσω», είπε.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν υπό την επήρεια μέθης και ότι βιαζόταν να μεταβεί στο σπίτι του καθώς είχε χτυπήσει η πεντάχρονη κόρη του. Σχετικά με την αιτία που εξαπέλυσε την άγρια επίθεση εναντίον της οικογένειας, ισχυρίστηκε ότι τους είδε από τον καθρέφτη να τον βρίζουν και ότι ήθελε να τους προλάβει για να του ζητήσουν συγνώμη.

«Άρχισα να τους κυνηγάω για να μου ζητήσουν συγνώμη που με έβρισαν. Τον χτύπησα γιατί φρέναρε απότομα. Μια φορά τράκαρα στο αμάξι τους και σε δύο παρκαρισμένα. Η καταδίωξη ήταν για 500 μέτρα. Βγήκαμε και οι δύο από τα αυτοκίνητα και τον χτύπησα με σφαλιάρα όταν ήρθε κατά επάνω μου. Δεν εννοούσα τις απειλές. Έχω τρία παιδιά, δε θα έκανα κακό σε οικογένεια. Δε τους απείλησα με το αντικείμενο, πήγα να κάνω κίνηση αλλά δεν την έκανα», είπε.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος οδηγούσε χωρίς να διαθέτει άδεια οδήγησης, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και υπό την επήρεια μέθης, πράξεις για τις οποίες η εισαγγελέας διέταξε να διαβιβαστεί η δικογραφία αρμοδίως προκειμένου να διερευνηθούν τα παραπάνω αδικήματα.

Η νομική άποψη

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας και την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο δικηγόρος που εκπροσώπησε το θύμα και την οικογένειά του, Αντώνης Καραγιάννης, ανέφερε:

«Εκπροσωπήσαμε τον πατέρα και το τέκνο του που υπήρξαν θύματα των αδικημάτων της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απειλής εκ μέρους του κατηγορουμένου. Επιτύχαμε την καταδίκη του κατηγορουμένου για την τέλεση των ανωτέρω πράξεων, καθώς και την ανάδειξη στοιχείων που οδήγησαν το Δικαστήριο να παραγγείλει τη διερεύνηση τέλεσης περισσότερων αξιόποινων πράξεων εκ μέρους του κατηγορουμένου στα πλαίσια του παρόντος περιστατικού».

antonis-karagiannis-dikigoros


Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι

Ινδία: Θρίλερ με αποστεωμένη Αμερικανίδα που βρέθηκε αλυσοδεμένη σε δέντρο σε ένα δάσος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φόρτσαρε (2-0 τον Μπάεζ) και προκρίθηκε στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης