Αποφυλακίσθηκε με περιορισμό κατ' οίκον ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών Βασίλης Σαμαράς

Αποφυλακίσθηκε με περιορισμό κατ' οίκον ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών Βασίλης Σαμαράς

Το δεκαοκτάμηνο έληγε την 1η Σεπτεμβρίου, αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και του κατ' οίκον περιορισμού

samaras-v
Δεκτό έγινε από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές το αίτημα αποφυλάκισης του μοιραίου σταθμάρχη της Λάρισας Βασίλη Σαμαρά που είχε προφυλακισθεί ως ο βασικός υπαίτιος της τραγωδίας των Τεμπών. Το δεκαοκτάμηνο της προφυλάκισης έληγε την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο, αποφυλακίσθηκε υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και του κατ' οίκον περιορισμού.

Σήμερα εντός φυλακής δεν είναι κανείς από τους κατηγορούμενους για τα Τέμπη που είχαν προφυλακιστεί. Στο εδώλιο όταν γίνει η δίκη θα καθίσουν - με τα σημερινά δεδομένα - 41 άτομα. Η δικογραφία αναμένεται να παραδοθεί από τον Εφέτη ανακριτή ίσως μέχρι το Φθινόπωρο, εφόσον δεν προκύψει κάτι καινούργιο που θα πρέπει να ερευνηθεί. Η δίκη η οποία θα γίνει σε διαμορφωμένη αίθουσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην Λάρισα, δεν αναμένει να ξεκινήσει πριν από τα Χριστούγεννα.

Επιπροσθέτως οι τρεις υπάλληλοι και το υψηλόβαθμο στέλεχος της πυροσβεστικής που πέρασαν χθες την πόρτα του εφέτη ανακριτή έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο. Διώκονται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Εκκρεμεί η απολογία της προέδρου της ΡΑΣ (Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων) η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της  διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος καθώς και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.



Ειδήσεις σήμερα:

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια και Ρέθυμνο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Επιτέθηκε στη σύντροφο του γιου του και έβγαζε βίντεο για να το ανεβάσει στο TikTok

Βοριάδες έως και 7 μποφόρ σήμερα και άνοδος της θερμοκρασίας - Έρχονται 40άρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης