Φωτιά στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου κοντά σε κατοικημένη περιοχή - Εστάλη 112 για εκκένωση οικισμών

Επιχειρούν ελικόπτερα σε διάσπαρτες εστίες - Είχαν σταλεί 112 για εκκένωση οικισμών - Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 75 πυροσβέστες, 20 οχήματα και 7 εναέρια - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης σε υπαίθριο χώρο στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, με τα πυροσβεστικά ελικόπτερα να επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες. 





Οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά σε σπίτια, με τους κατοίκους να επιχειρούν με λάστιχα να σώσουν τις περιουσίες τους και να τα καταφέρνουν, με τη βοήθεια εθελοντών και πυροσβεστών. 



Φωτιά στην Αγία Μαρίνα: «Χειρουργικές» ρίψεις από τα εναέρια, κοντά σε σπίτια from Orange Press Agency on Vimeo.





Παράλληλα, εστάλησαν μηνύματα από το 112, που ζητούσαν από τους κατοίκους στις περιοχές Μεγάλο Μετόχι Αγίας Μαρίνας και Ξελαφτάκι να μετακινηθούν προς την οδό Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή λεωφόρο. 



Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 75 πυροσβέστες, 20 οχήματα και 4 πεζοπόρα Τμήματα, ενώ ρίψεις από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.  Παράλληλα, συνέδραμαν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ



Στο μεταξύ, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλη την περιοχή του Κορωπίου, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται, ότι συνολικά έχουν εκδοθεί τρία μηνύματα του 112. Συγκεκριμένα: Στις 11:25 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Λίγο αργότερα, στις 11:34, εκδόθηκε νέο 112, προκειμένου όσοι βρίσκονταν στο Μεγάλο Μετόχι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Λεωφόρο Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας, ενώ στις 12:00 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου προς την οδό Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή Λεωφόρο.




Φωτογραφίες - Βίντεο: Πυρκαγιά Ενημέρωση / Facebook



Ειδήσεις σήμερα:

Σπαραγμός στην κηδεία της 12χρονης και του 44χρονου πατέρα της που σκοτώθηκαν στο τροχαίο της Μεσσηνίας

Ο 51χρονος Τούρκος με το χέρι στην τσέπη και χωρίς εξοπλισμό που πήρε ασημένιο στη σκοποβολή - Bίντεο και φωτογραφίες


Ασκήθηκε δίωξη σε 17χρονο για τη σφαγή με τα 3 νεκρά παιδιά στο Σάουθπορτ της Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr