Ακτοπλοΐα: Η πληρότητα στα πλοία έφτασε το 100% για τα νησιά του Αιγαίου

Από την πρώτη Ιουλίου ως και τις 30 του ίδιου μήνα, ο αριθμός των διακινούμενων επιβατών μέσω του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά έφτασε το 1.400.000

Το λιμάνι του Πειραιά πρωταγωνιστεί στην ακτοπλοΐα και αυτή την τουριστική περίοδο. Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, στο Α' Λιμενικό Τμήμα (Ακτή Τζελέπη) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, δόθηκαν στατιστικά στοιχεία.

Την περίοδο από 01.07 – 30.07 2024 σε απόλυτους αριθμούς, ο αριθμός των διακινούμενων επιβατών μέσω του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά έχει φτάσει το 1.400.000, εκ των οποίων 400.000 από την περιοχή του Αργοσαρωνικού και 1.000.000 από τον υπόλοιπο λιμένα προς νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Παράλληλα, η πληρότητα των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων προσεγγίζει το 85-90%, με προορισμούς όπως το Ανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο να αγγίζει το 100%.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο έτους 2023, παρατηρούνται τα κάτωθι:

- Αύξηση στο ποσοστό των αφιξο-αναχωρήσεων πλοίων, που για την περιοχή του Αργοσαρωνικού αγγίζει το 16% ενώ για τον υπόλοιπο λιμένα το 9%.

- Στο σύνολο του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά η αύξηση του ποσοστού προσεγγίζει το 13%.

Στο μεταξύ, ως μεγαλύτερη προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χαρακτήρισε τα θέματα ασφάλειας ο Υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά και στο Α' Λιμενικό Τμήμα (Ακτή Τζελέπη) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Ο Υπουργός σημείωσε ότι «όπως έχει τονίσει και ο Πρωθυπουργός κατ’ επανάληψη, τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Αυτό ξεκινήσαμε από την αρχή και αυτό θα συνεχίσουμε».




Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης με τους επιτελείς του Υπουργείου και της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα ασφάλειας.

Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε από την ιεραρχία του Λιμεναρχείου για την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη θερινή περίοδο και για όλες τις διαδικασίες ελέγχου και επιθεωρήσεων που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση. Συνεχάρη, επίσης, τα στελέχη του Λ.Σ. για το σημαντικό τους έργο και για την σημαντική συμβολή τους στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των δρομολογίων της ακτοπλοΐας και την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων τάξης και ασφάλειας.

Αναφορικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε: «Όπως είπα και στη Βουλή πριν δύο μέρες, είμαστε σε διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα του ΦΠΑ. Θα δούμε τη γενικότερη οικονομική πολιτική, τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και θα υπάρξει μια γενική κυβερνητική απόφαση».

Ερωτηθείς για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται προς αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι, έχουν ήδη γίνει γύρω στους 1.500 ελέγχους και έχουν εντοπιστεί περίπου 21-23 παραβάσεις, οι οποίες έχουν τιμωρηθεί. «Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και για αυτόν τον λόγο, μια περίπτωση κατέληξε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένουμε την απόφασή της έτσι ώστε αυτή η καταγγελία, αν ισχύει, όντως να τιμωρηθεί με πάρα πολύ αυστηρό τρόπο για να στείλουμε και το μήνυμα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Κοσμοσυρροή και φωνές για εκδίκηση στην κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν


Δάκρυσε η Ντρισμπιώτη: Κλαίω δύο μέρες τώρα, είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr