Υπουργείο Υγείας: Ομάδα εργασίας θα καθορίσει το πλαίσιο που θα κινούνται οι περίπου 1.800 σχολικοί νοσηλευτές

Οι σχολικοί νοσηλευτές διαμαρτύρονται έντονα ότι έχουν αποκλειστεί από αυτή, αν και μπορούν ως αρμόδιοι να συμβάλλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους

Το πολύτιμο έργο των σχολικών νοσηλευτών επιχειρεί να περιχαρακώσει το Υπουργείο Υγείας μέσω της Ομάδας Εργασίας που σύστησε. Αποκλείονται, όμως, από αυτήν οι νοσηλευτές και διαμαρτύρονται έντονα, καθώς είναι εκείνοι που ως αρμόδιοι μπορούν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους να συμβάλλουν σε αυτό το πεδίο.

Η Ομάδα Εργασίας απαρτίζεται από εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και των εποπτευόμενων φορέων τους, οι οποίοι ορίζονται με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Στις αρμοδιότητες της Ομάδας είναι:

– Η δημιουργία ενός «προκαθορισμένου» εντύπου που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλειονότητα των γνωματεύσεων και το οποίο θα περιλαμβάνει πιθανές παθήσεις για τις οποίες κρίνεται απαραίτητη η υποστήριξη από σχολικό νοσηλευτή, ώστε αφενός να αποφεύγονται τυχόν δυσνόητοι ιατρικοί όροι και αφετέρου να είναι δυνατή η ομαδοποίηση των περιπτώσεων.
– Η δυνατότητα αξιοποίησης και η επικαιροποίηση του εγχειριδίου «Πρώτες Βοήθειες – Εγχειρίδιο για Εκπαιδευτικούς» του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Τρομάζει το ντόμινο των κρουσμάτων της πανώλης των αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα - Δρομολογούνται τα επόμενα βήματα

Σκληρή μάχη στη Βουλή για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις

Κανονικά συνεχίζονται οι αγώνες στο Παρίσι με intersex πυγμάχους παρά το σάλο με τις δύο αθλήτριες με τα ανδρικά χρωμοσώματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr