Βυθίζονται τα τρία σκάφη που κάηκαν στη Μαρίνα Ζέας

Βυθίζονται τα τρία σκάφη που κάηκαν στη Μαρίνα Ζέας

Ο χώρος στο λιμάνι, έχει αποκλειστεί - Το Λιμενικό έχει τοποθετήσει πλωτό φράγμα για την αποτροπή της θαλάσσιας ρύπανσης από τα καύσιμα των σκαφών που βυθίσθηκαν

marina_zeas_fwtia___3_
Τρία σκάφη βυθίστηκαν, στη Μαρίνα Ζέας μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ, σ΄ένα εξ΄αυτών και γρήγορα επεκτάθηκε και στα άλλα δυο. Εκτεταμένες ζημιές υπέστη και ένα ακόμη σκάφος. Η επόμενη μέρα της μεγάλης φωτιάς αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής. 
marina_zeas_fwtia___2_
marina_zeas_fwtia___4_
marina_zeas_fwtia___5_
marina_zeas_fwtia___1_


Ο χώρος στο λιμάνι, έχει αποκλειστεί. Το Λιμενικό έχει τοποθετήσει πλωτό φράγμα για την αποτροπή της θαλάσσιας ρύπανσης, αφού η περιοχή στο σημείο που βυθίσθηκαν τα σκάδη έχει γεμίσει καύσιμα και αποκαϊδια.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε αρχικά από τουριστικό πλοίο. Μέχρι τώρα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί τα αίτια που την προκάλεσε.
zea-1
zea-2
zea-3
zea-6
zea-7

Σύμφωνα με το Λιμενικό, με συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος και των ρυμουλκών ΠΑΝΟΡΜΙΤHΣ και ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ VIII που κυρίως επιχείρησαν, επιτεύχθηκε η κατάσβεση μεγάλης έκτασης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες αργά τη νύχτα σε τρία μεγάλα σκάφη αναψυχής (ETRA I, ORIANNA και LIBRA Y) στη Μαρίνα της Ζέας και ολοκληρώθηκε επιτυχώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Παράλληλα, αποφεύχθηκε η εξάπλωση της πυρκαγιάς σε πολλά άλλα παρακείμενα σκάφη και απετράπη κάθε κίνδυνος για την απώλεια ανθρώπινης ζωής. 

Βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης:
Φωτιά σε σκάφη στη Μαρίνα Ζέας (1)
Φωτιά σε σκάφη στη Μαρίνα Ζέας (2)


Οι καπνοί ήταν τόσο έντονοι που δέκα άτομα τα οποία έκαναν βόλτα στην προβλήτα εγκλωβίστηκαν και κάλεσαν για βοήθεια. Πλωτό σκάφος του Λιμενικού τους παρέλαβε και τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο της Μαρίνας. Στην κατάσβεση συμμετείχαν εννέα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και ένα πλωτό πυροσβεστικό όχημα.

Μαρίνα Ζέας (3)


Μαρίνα Ζέας (8)

Μαρίνα Ζέας (7)


Ειδήσεις σήμερα:

Τρομάζει το ντόμινο των κρουσμάτων της πανώλης των αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα - Δρομολογούνται τα επόμενα βήματα

Σκληρή μάχη στη Βουλή για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις

Κανονικά συνεχίζονται οι αγώνες στο Παρίσι με intersex πυγμάχους παρά το σάλο με τις δύο αθλήτριες με τα ανδρικά χρωμοσώματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης