Η ΑΝΑΚΕΜ επεκτείνει τη δραστηριότητα της επεξεργασίας και ανακύκλωσης ΑΕΚΚ σε 7 νέες περιοχές

Η ΑΝΑΚΕΜ επεκτείνει τη δραστηριότητα της επεξεργασίας και ανακύκλωσης ΑΕΚΚ σε 7 νέες περιοχές

Η εταιρεία στοχεύει στην υιοθέτηση μίας κουλτούρας και πρακτικής επαναχρησιμοποίησης και στην εξάλειψη του φαινομένου της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης μπάζων σε ρέματα, δάση, δημόσιους χώρους.

kedriki_anakem_pol

Sponsored content

Με απόφαση του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. διευρύνει περαιτέρω τη δραστηριότητά της σε επτά Περιφερειακές Ενότητες και συγκεκριμένα των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Φθιώτιδας, της Κορινθίας, της Αρκαδίας, της Σάμου και στο νησί της Αντιπάρου.

Η επέκταση του δικτύου της ΑΝΑΚΕΜ δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην εθνική πολιτική ανακύκλωσης αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ) και αποτελεί ορόσημο στην πορεία της εταιρείας που στόχο έχει να φθάσει σε κάθε γωνιά και νησί της Ελλάδας.

Κλείσιμο
Το δίκτυο της ΑΝΑΚΕΜ καλύπτει σήμερα, 63 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας με περισσότερες από 220 μονάδες ανακύκλωσης – επεξεργασίας ΑΕΚΚ στις 13 Περιφέρειες. Αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο διαχείρισης ΑΕΚΚ της Ελλάδας και ένα από τα πρώτα εγκεκριμένα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στην Ελλάδα.

NEW_newletter_newperioxes-02

Κύριοι στόχοι της εταιρείας είναι η εξάλειψη του φαινομένου της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης μπάζων σε ρέματα, δάση, δημόσιους χώρους και η εμπέδωση μίας κουλτούρας επαναχρησιμοποίησης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο την περίοδο 2013 – 2023 διαχειρίστηκε 14,8 εκ. tn ΑΕΚΚ και διέθεσε μέσω του δικτύου της 7 εκ. tn δευτερογενή προϊόντα για την κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων υποδομών και την αποκατάσταση πεδίων, εφαρμόζοντας Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001 και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά ΙSO 14001.

Εστιάζοντας στο τρίπτυχο ενημέρωση – εποπτεία – συνεργασία, η ΑΝΑΚΕΜ προωθεί παντού, την αξία των ΑΕΚΚ που ανακυκλώνονται σε ποσοστό έως και 95%, συντονίζει και εποπτεύει διαχειριστές ΑΕΚΚ (ιδιώτες, εργολάβους ιδιωτικών και δημοσίων έργων), με Μονάδες Επεξεργασίας και με Εταιρείες Συλλογής, Μεταφοράς και Προσωρινής Αποθήκευσης ΑΕΚΚ, για την αποτελεσματική διαχείριση, ανακύκλωση και αξιοποίηση των αποβλήτων. Μόνο, μέσα στο 2023 ανέλαβε τη σύναψη συμβάσεων με περισσότερους από 13.500 φορείς εκτέλεσης δημόσιων και ιδιωτικών έργων και υπόχρεους – διαχειριστές ΑΕΚΚ.

Επιπλέον, στηρίζει τη δημόσια διοίκηση στην επίτευξη των κοινών στόχων τους. Παράλληλα, συνεργάζεται με ερευνητικά κέντρα, Πανεπιστήμια και επιχειρήσεις για την προαγωγή καινοτομίας στον τομέα παραγωγής και αξιοποίησης ανακυκλωμένων αδρανών υλικών και προωθεί τη χρήση τους στην κατασκευή έργων και στην αποκατάσταση ανενεργών λατομείων.

Με όραμα μια Ελλάδα χωρίς μπάζα, ασφαλή και ανθεκτική απέναντι στην κλιματική αλλαγή, δυνατή στην κυκλική οικονομία και την ποιοτική κατασκευή η ΑΝΑΚΕΜ δε σταματά να αναπτύσσεται και να παραμένει ανοιχτή στην επικοινωνία με κάθε ενδιαφερόμενο για την παροχή υποστήριξης και περισσότερων πληροφοριών στην ιστοσελίδα www.anakem.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης