Μαρίνα Ζέας: Μέλος πληρώματος από φλεγόμενο σκάφος περιγράφει τις δραματικές στιγμές διάσωσης

Αν δεν είχε χτυπήσει ο συναγερμός της πυρασφάλειας του γιοτ, θα κοιμόταν μέσα στην καμπίνα χωρίς να έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει, εξήγησε στο protothema - Βυθίστηκαν τα τρία σκάφη που κάηκαν

Τις δραματικές στιγμές που έζησε στο φλεγόμενο σκάφος, στο οποίο επεκτάθηκε η πυρκαγιά μετά το πρώτο στο οποίο ξέσπασε η φωτιά στη Μαρίνα Ζεας, περιγράφει στο protothema.gr ένα από τα μέλη του πληρώματος.

Ο ίδιος, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, βρισκόταν μέσα στο σκάφος μαζί με τρεις ακόμη συναδέλφους του και όλοι απεγκλωβίστηκαν από ένα μικρό φουσκωτό το οποίο τους μετέφερε με ασφάλεια στην μαρίνα.





Όπως λέει, όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά και αν δεν είχε χτυπήσει ο συναγερμός της πυρασφάλειας του γιοτ, θα κοιμόταν μέσα στην καμπίνα χωρίς να έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει.



«Γύρω στις 23:00 με ξύπνησε ο συναγερμός της πυρασφάλειας του σκάφους και βγήκα έξω από την καμπίνα μου όπου είδα παντού πυκνό καπνό. Η Ε. ξυπνούσε τον Κ. και τον Μ. και όλοι τρέξαμε αμέσως προς τη γέφυρα. Κοίταξα στη δεξιά πλευρά, στο πίσω μέρος του σκάφους, και είδα το διπλανό μας σκάφος να καίγεται και τις φλόγες να έχουν εξαπλωθεί γρήγορα και στο M/Y Etra. Ήταν αδύνατο να βγω από το σκάφος χρησιμοποιώντας τη γέφυρα γιατί είχε καλυφθεί από τις φλόγες. Όλοι μας κατευθυνθήκαμε προς την πλώρη του σκάφους και είδαμε ένα συνοδευτικό σκάφος να κατευθύνεται προς την πλευρά μας. Σταμάτησε στην πλώρη, αρκετά κοντά ώστε να μπορούμε να σκαρφαλώσουμε και να βγούμε ένας-ένας στο σκάφος. Στη συνέχεια, μας πήγε σε έναν πιο ασφαλές σημείο, στην αποβάθρα, όπου κατεβήκαμε και οι τέσσερις», αναφέρει ο διασωθείς από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Μαρίνα Ζεας.

Βυθίστηκαν τα τρία σκάφη που κάηκαν στη Μαρίνα Ζέας

Τρία σκάφη βυθίστηκαν, στη Μαρίνα Ζέας μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ, σ΄ένα εξ΄αυτών και γρήγορα επεκτάθηκε και στα άλλα δυο. Εκτεταμένες ζημιές υπέστη και ένα ακόμη σκάφος. Η επόμενη μέρα της μεγάλης φωτιάς αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής. 


Ο χώρος στο λιμάνι, έχει αποκλειστεί. Το Λιμενικό έχει τοποθετήσει πλωτό φράγμα για την αποτροπή της θαλάσσιας ρύπανσης, αφού η περιοχή στο σημείο που βυθίσθηκαν τα σκάδη έχει γεμίσει καύσιμα και αποκαϊδια.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε αρχικά από τουριστικό πλοίο. Μέχρι τώρα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί τα αίτια που την προκάλεσε.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, με συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος και των ρυμουλκών ΠΑΝΟΡΜΙΤHΣ και ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ VIII που κυρίως επιχείρησαν, επιτεύχθηκε η κατάσβεση μεγάλης έκτασης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες αργά τη νύχτα σε τρία μεγάλα σκάφη αναψυχής (ETRA I, ORIANNA και LIBRA Y) στη Μαρίνα της Ζέας και ολοκληρώθηκε επιτυχώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Παράλληλα, αποφεύχθηκε η εξάπλωση της πυρκαγιάς σε πολλά άλλα παρακείμενα σκάφη και απετράπη κάθε κίνδυνος για την απώλεια ανθρώπινης ζωής. 

Βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης:


Οι καπνοί ήταν τόσο έντονοι που δέκα άτομα τα οποία έκαναν βόλτα στην προβλήτα εγκλωβίστηκαν και κάλεσαν για βοήθεια. Πλωτό σκάφος του Λιμενικού τους παρέλαβε και τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο της Μαρίνας. Στην κατάσβεση συμμετείχαν εννέα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και ένα πλωτό πυροσβεστικό όχημα.







Ειδήσεις σήμερα:

Σε επιφυλακή ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική μετά τη δολοφονία Χανίγια

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρόγυνο «έσβησε» με διαφορά λίγων ωρών


Αυξήσεις τιμών σε 843 φάρμακα: Σε ποια θα πληρώσουμε παραπάνω συμμετοχή – Δείτε παραδείγματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr