Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 60χρονος που έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με 3.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κωνσταντινούπολη - Στην απολογία του, τόνισε ότι ήθελε να πουλήσει τα τσιγάρα στη Γαλλία

Συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 60χρονο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μακεδονία επειδή κουβαλούσε δύο βαλίτσες γεμάτες με τσιγάρα που δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ταινίες φορολογίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άντρας εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, από ελεγκτές του Τελωνείου στο αεροδρόμιο Μακεδονία ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που έλαβαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης.

Όπως κατέθεσαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κωνσταντινούπολη, όπου φέρεται να πέρασε τις βαλίτσες με τα 3.000 πακέτα τσιγάρα και μέσω της Φρανκφούρτης έφτασε στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Έχοντας λάβει σχετική ενημέρωση, οι Έλληνες υπάλληλοι του τελωνείου τον ταυτοποίησαν από τη φωτογραφία του διαβατηρίου και τον εντόπισαν μόλις προσγειώθηκε η πτήση.

Αρχικά οι βαλίτσες τοποθετήθηκαν στα ειδικά μηχανήματα ελέγχου (x-ray) όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχαν 3.000 πακέτα με τσιγάρα τα οποία έφεραν ταινίες φορολογίας από τη Λευκορωσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα λαθραία προϊόντα είχαν τοποθετηθεί με ακρίβεια μέσα στις βαλίτσες, σε σακούλες που ήταν ακριβώς στις διαστάσεις των δύο αποσκευών.

Ο 60χρονος, με καταγωγή από τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια του ελέγχου και της σύλληψής του, δεν είπε κουβέντα στους Τελωνειακούς και ήταν εντελώς ανέκφραστος.

Στην απολογία του στο δικαστήριο, αποδέχθηκε την πράξη για την οποία κατηγορείται και τόνισε ότι ήθελε να μεταφέρει και να πουλήσει τα τσιγάρα στη Γαλλία, καθώς στην Ελλάδα είναι φθηνότερη η τιμή τους και δεν ήταν ο τελικός του προορισμός.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Χανίγια: Μνημόσυνο στην Αγία Σοφία κάνει ο Ερντογάν

Έτσι γεννήθηκε, έχει ηττηθεί από γυναίκες κι αυτό τα λέει όλα - Η τοποθέτηση της Ιρλανδής μποξέρ που νίκησε την Κελίφ - Δείτε βίντεο

Κράσικοφ: Ο εκτελεστής που ο Πούτιν «καιγόταν» να πάρει πίσω, επέστρεψε στη Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr