Καιρός: Μπόρες και 38άρια σήμερα - Επιστρέφουν από αύριο τα μελτέμια

Στους 41.4 °C χθες η μέγιστη θερμοκρασία - Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι και την Πέμπτη

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το μεσημέρι και το απόγευμα πρόκειται να εκδηλωθούν μπόρες. Τα φαινόμενα θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά της χώρας, από την Πελοπόννησο μέχρι και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βροχές αναμένονται το απόγευμα και στα βόρεια της Αττικής. Αντιθέτως στις νησιωτικές περιοχές αναμένεται ηλιοφάνεια. Από αύριο θα επιστρέψουν και οι βοριάδες που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Στους 41.4 °C χθες η μέγιστη θερμοκρασία

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο 03/08 καταγράφηκε στα Πλατανούλια Λάρισας και ήταν ίση με 41.4 °C.

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα το Σάββατο 03/08. Όπως προκύπτει από τις μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C σε 266 από τους 497 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς, ενώ οι 37 °C ξεπεράστηκαν σε 129 σταθμούς.




Ο καιρός σήμερα

Αναμένεται αίθριος καιρός γενικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37-38, στη Θεσσαλία από 17 έως 38, στην Ήπειρο από 16 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 39-40 βαθμούς, στα Επτάνησα από 17 έως 35-37 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 34-36 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από το βράδυ γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις .
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 με 34 και στην Κρήτη έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ειναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειδυτικοί 4 και στον Θερμαϊκό έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό στα βόρεια να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 και πιθανώς 40 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΤΡΙΤΗ 06-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 τοπικά τους 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 08-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Ειδήσεις σήμερα:

Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες - Βίντεο, φωτογραφίες

Εφιάλτης για 32χρονη στο Διδυμότειχο: Την κρατούσε φυλακισμένη ο σύντροφός της, τη χτυπούσε και τη βίαζε

Από τον Άιχμαν στην Αργεντινή μέχρι τον Χαντίγια στο Ιράν - Τα χτυπήματα των «γερακιών» της Μοσάντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr