Συνάντηση με Στυλιανίδη ζητούν οι Αξιωματικοί του Λιμενικού για τις αλλαγές στο σύστημα προαγωγών

Συνάντηση με Στυλιανίδη ζητούν οι Αξιωματικοί του Λιμενικού για τις αλλαγές στο σύστημα προαγωγών

Οποιαδήποτε πρόταση προκύψει πρέπει να είναι προϊόν διαβούλευσης αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας

cover_width-1600_width-1600
Την αναστολή όλων των διαδικασιών για την τροποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 81/2022 «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος», ζητά η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Το Δ.Σ της ΠΕΑΛΣ εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι προωθήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες ερήμην των θεσμικών εκπροσώπων των Αξιωματικών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και ζητά άμεση συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας προκειμένου οποιαδήποτε πρόταση προκύψει, να αποτελέσει προϊόν διαβούλευσης.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΕΑΛΣ

Προς

Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Στυλιανίδη Χρήστο

Κοιν:

Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αντιναύαρχο ΛΣ Αλεξανδράκη Γεώργιο

Θέμα: «Τροποποίηση ΠΔ 81/2012 – Αίτημα συνάντησης»

Kύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε προσφάτως ότι το Π.Δ. 81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής» βρίσκεται σε διαδικασία τροποποίησης και μάλιστα στο στάδιο της υπογραφής του σχετικού σχεδίου από εσάς.

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, γινόμαστε μάρτυρες μίας εν κρυπτώ διαδικασίας προώθησης διατάξεων ερήμην μας και μάλιστα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, το οποίο έχει καθοριστική συμβολή στην υπηρεσιακή και μισθολογική εξέλιξη των στελεχών και στην ιεραρχική δομή του Σώματος.

Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αξιωματικών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ζητάμε την αναστολή κάθε διαδικασίας περαιτέρω προώθησης του εν λόγω σχεδίου, τη χορήγηση αντιγράφου αυτού με την οικεία αιτιολογική του έκθεση και πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας προκειμένου οποιαδήποτε πρόταση προκύψει, να αποτελέσει προϊόν διαβούλευσης, αποφεύγοντας αστοχίες του παρελθόντος, όπως χαρακτηριστικά συνέβη με την έκδοση του Π.Δ. 11/2021 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΡΑΒΑΝΗΣ Γρηγόριος           ΦΥΚΑΣ Γεώργιος

Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος από την αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος για την παράνομη και αυθαίρετη πισίνα Κασσελάκη στις Σπέτσες - Είναι πηγάδι ισχυρίζεται ο ίδιος

#Tradwives: Γιατί οι παραδοσιακές σύζυγοι του TikTok έχουν γίνει viral και προκαλούν διαμάχη στα social media

Τουλάχιστον 90 συλλήψεις σε αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη σφαγή των 3 κοριτσιών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης