Πυροσβεστική: Φωτιές σε Ναύπλιο και Εύβοια, σε χαράδρα καίει η πυρκαγιά στον Δομοκό

Πυροσβεστική: Φωτιές σε Ναύπλιο και Εύβοια, σε χαράδρα καίει η πυρκαγιά στον Δομοκό

Καμία φωτιά δεν απειλεί οικισμό - Η πυρκαγιά στην Εύβοια πιθανόν να έχει προκληθεί από κεραυνό

evia
Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν για μια ακόμη ημέρα οι πυροσβέστες σε διάφορα σημεία της χώρας.

Φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 18.20 σε αγροτοδασική έκταση στην Αμυγδαλίτσα Ναυπλίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει γεωργικές εκτάσεις και χαμηλή βλάστηση σε πλαγιά και δεν απειλεί κάποιον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 11 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν, μέχρι να δύσει ο ήλιος, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Λίγο μετά τις 18.30 πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Τραχήλι Αλιβερίου Ευβοίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε δασικό κομμάτι και συγκεκριμένα σε δυσπρόσιτο ορεινό σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά πιθανόν να έχει προκληθεί από κεραυνό και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κάποιον οικισμό. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα που πέταξαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Εύβοια: Φωτιά στο Τραχήλι
Κλείσιμο


Εύβοια: Φωτιά στο Τραχήλι 1


Σημειώνεται πως οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης και στην Τανάγρα Βοιωτίας, έχουν οριοθετηθεί ενώ η φωτιά στον Δομοκό Φθιώτιδας καίει σε χαράδρα.

Σχετικά με την πυρκαγιά στη Ροδόπη, πηγές της Πολιτικής Προστασίας επισημαίνουν ότι είναι από χθες το βράδυ χωρίς μέτωπο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο διάσπαρτοι καπνοί.

60 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Σε 60 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, καθιστώντας δύσκολη τη σημερινή ημέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα.

Από αυτές, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι 47 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 13.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας πολλές από αυτές ξέσπασαν ταυτόχρονα μετά το μεσημέρι, ενώ αρκετές από αυτές προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Ειδήσεις σήμερα:

Η τελική μάχη για τη Χειμάρρα - Στις κάλπες οι ομογενείς για την εκλογή του διαδόχου του Φρέντη Μπελέρη

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Οι παιδοκτόνοι της Σπάρτης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Θα είμαι στο Λος Άντζελες το 2028, είπε ο Πετρούνιας και χάθηκε στην αγκαλιά της Μιλλούση - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης