Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες - Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα - Από 24 έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία

Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αλλά και τοπικές μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας. Η ένταση των ανέμων δεν θα είναι μεγάλη, ωστόσο από την Πέμπτη θα επιστρέψει το μελτέμι, που θα φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες από το πρωί στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο. Το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ στα πελάγη, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, έως 34 με 36 και τοπικά 37 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς.



Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, η θερμοκρασία στα ίδια περίπου επίπεδα.


ΔΕΥΤΕΡΑ 5/8)

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Β-ΒΑ Ελλάδας.

Άνεμοι: Ενίσχυση των Β-ΒΑ ανέμων στο Αιγαίο ως τα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-08-2024
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς - τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38, στο Ιόνιο και την Κρήτη τους 35 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 με 36 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 με 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Στερεά και τα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Στη βόρεια Εύβοια αυξημένες νεφώσεις και τις πρωινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως το μεσημέρι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα δυτικά και βόρεια να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ειναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 06-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 τοπικά τους 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 15 περιοχές

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για περισσότερες από 15 περιοχές της χώρας, για σἠμερα (05/08) σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Πυρκαγιών της Πυροσβεστικής.

Αναλυτικότερα, υψηλός κίνδυνος για πρόκληση φωτιάς (επίπεδο 3) έχουν η Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος, Μαγνησία, Σποράδες, Πιερία Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Θάσο και περιοχές του Έβρου και του Ηρακλείου.




Ειδήσεις σήμερα:

Στη μάχη για το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο ο Καραλής - Οι ελληνικές συμμετοχές της 10ης ημέρας στο Παρίσι

Επίθεση του Ιράν και της Χεζμπολάχ σήμερα ή αύριο βλέπει ο Μπλίνκεν - Η Τεχεράνη αδιαφορεί αν θα προκαλέσει πόλεμο

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων στη Χειμάρρα - Προηγείται ο Τάβος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr