Meteo: Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα

Meteo: Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα

Xαρακτηρίστηκε από μεγάλα διαστήματα με υψηλές τιμές θερμοκρασίας για πολλές ημέρες, ξεπερνώντας κατα πολύ τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

ioulios-ellada2
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά μετεωρολογικά δεδομένα τα οποία ανέλυσε η επιστημονική ομάδα του meteo.gr / Ε.Α.Α, ο Ιούλιος του 2024 ήταν ο θερμότερος στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα.

Ο Ιούλιος 2024 στην Ελλάδα, χαρακτηρίστηκε από μεγάλα διαστήματα με υψηλές τιμές θερμοκρασίας για πολλές ημέρες, ξεπερνώντας κατα πολύ τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη την χώρα.

Στην Εικόνα 1 παρουσιάζεται η μέση θερμοκρασία για τον μήνα Ιούλιο από το 1960 μέχρι το 2024, στο σύνολο της Ελλάδας. Ο Ιούλιος του 2024 καταγράφεται ως ο θερμότερος στα χρονικά για την Ελλάδα, ξεπερνώντας κατά +2.9°C την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020 (μάυρη διακεκομμένη γραμμή) και κατά +0.3°C τον μέχρι πρότινος θερμότερο Ιούλιο του 2012.

ioulios-ellada
Κλείσιμο


Σημειώνεται, πως τα τελευταία 4 χρόνια έχουν καταγραφεί οι 3 από τους 4 θερμότερους μήνες Ιουλίου για την Ελλάδα τα τελευταία τουλάχιστον 80 χρόνια.

Όσον αφορά την τάση της μέσης θερμοκρασίας στην Ελλάδα από το 1960 μέχρι και το 2024 για την περίοδο του Ιουλίου αυτή παρουσιάζει άνοδο κατά +2.5°C.

Ειδήσεις σήμερα:

Διδυμότειχο: Πώς σώθηκε η 32χρονη από τα χέρια του συντρόφου της - «Με δέρνει, θα με σκοτώσει» είπε σε θαμώνες ταβέρνας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Διπλή ελληνική εκπροσώπηση στον τελικό του επί κοντώ με Στεφανίδη, Αδαμοπούλου - Δείτε βίντεο

Παυσανίας Παπαγεωργίου για πισίνα Κασσελάκη: Καμία εκσκαφή δεν έγινε, δεν είναι κακό να θέλει κανείς να κάνει ποδόλουτρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Μετατρέποντας τη διαχείριση των οικονομικών σας σε μια διασκεδαστική εμπειρία

Δείτε Επίσης