Σύμη: Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία

Τραυματίστηκε ο διακινητής, εντοπίστηκαν 21 άτομα, που είχαν καταβάλει 4.500 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στη Σύμη

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες από σκάφος του Λιμενικού σημειώθηκε τη Δευτέρα στα ανοιχτά της Σύμης.

Συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή Μαραθούντα, το λιμενικό σκάφος εντόπισε ένα ταχύπλοο να αποβιβάζει μετανάστες και αφού χρησιμοποίησε φωτεινά και ηχητικά σήματα για να το ακινητοποιήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ακολούθησε καταδίωξη. Ο χειριστής του ταχύπλοου έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού, με συνέπεια να τραυματιστεί ο οδηγός - διακινητής, ο οποίς τελικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σύμης και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Στη ξηρά εντοπίστηκαν 21 αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από το Μποζμπουρούν της Τουρκίας, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στη Σύμη.

Το ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε.

Η ενημέρωση του Λιμενικού

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος (ΠΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας εντόπισε ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να αποβιβάζει άτομα πλησίον του όρμου Μαραθούντας Σύμης. Το ΠΛΣ προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένους επικίνδυνους ελιγμούς και απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού. Πραγματοποιήθηκαν δύο (02) προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα με αρνητικά αποτελέσματα και εν συνεχεία δύο (02) στοχευμένες βολές στη μηχανή του Τ/Χ. Το ταχύπλοο ανέκοψε ταχύτητα και πραγματοποίησε αναστροφή χτυπώντας στη δεξιά πλευρά του ΠΛΣ, με αποτέλεσμα τη θραύση του αεροθαλάμου του Τ/Χ και την ακινητοποίησή του.

Από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός έχρηζε ιατρικής περίθαλψης λόγω τραύματος και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σύμης και από εκεί διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες από την ξηρά στην περιοχή, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντοπίστηκαν είκοσι ένας (21) αλλοδαποί και μεταφέρθηκαν στην Λιμενική Αρχή της Σύμης. Οι αλλοδαποί είχαν εκκινήσει από Μποζμπουρούν Τουρκίας και είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 4.500€ έκαστος για τη μεταφορά τους στη Σύμη. Το ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σύμης.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Καραλής πέταξε στα 5,90μ. για το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι: Ο ρατσισμός, η κατάθλιψη με έκαναν αυτό που είμαι τώρα

Οι φωτογραφίες που έκαψαν την Παραγουανή κολυμβήτρια - «Δεν με έδιωξαν» από το Ολυμπιακό χωριό, λέει τώρα

Η ώρα του Τεντόγλου - Οι ελληνικές συμμετοχές της 11ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr