Υπουργείο Δικαιοσύνης: Μνημόνιο Συνεργασίας με το σωματείο ΕΛΙΖΑ

Σκοπός του Μνημονίου είναι η συνεργασία για την προώθηση και υλοποίηση κοινών δράσεων για την ευαισθητοποίηση, πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης παιδιών, εφήβων και νέων ατόμων 

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Σωματείου «ΕΛΙΖΑ - Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού».

Το μνημόνιο συνεργασίας, από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπέγραψε ο Υπουργός, κ. Γιώργος Φλωρίδης, παρουσία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννη Μπούγα. Από την πλευρά του Σωματείου «ΕΛΙΖΑ» υπέγραψε η αντιπρόεδρος κα Ιλεάνα Μακρή, εκπροσωπώντας την πρόεδρο του Σωματείου, κα Μαρίνα Καρέλλα, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας, κας Ξένιας Παπασταύρου, και της Νομικής Συμβούλου κας Ηλέκτρας Κουτσούκου.


Σκοπός του Μνημονίου είναι η εδραίωση και η ανάπτυξη της βέλτιστης συνεργασίας τους και αποτελεσματικότητας για την προώθηση και υλοποίηση κοινών δράσεων για την ευαισθητοποίηση, πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης παιδιών, εφήβων και νέων ατόμων καθώς και της παραβατικότητας ανηλίκων.

Ο κ. Φλωρίδης τόνισε την αναγκαιότητα προστασίας των ανηλίκων από κακοποιητικές πράξεις μέσω της ανάληψης δράσεων για την αποτροπή του φαινομένου. Επίσης, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων και πρωτοβουλιών του Υπουργείου στον τομέα της Φιλικής προς το Παιδί Δικαιοσύνης, όπως το πρόγραμμα Just Closer και η λειτουργία των «Σπιτιών του Παιδιού».


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε το Σωματείο «ΕΛΙΖΑ» για την έναρξη της συνεργασίας τους προς τη διαμόρφωση και υλοποίηση κοινών δράσεων τόσο για τους ανήλικους παραβάτες όσο και για τα ανήλικα θύματα.

Η κα Μακρή τόνισε πως το Σωματείο ΕΛΙΖΑ πιστεύει ιδιαιτέρως στη σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και πως είναι σίγουρη πως όλοι, ο καθένας από την πλευρά του, θα συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προσπάθεια για τη μέγιστη προστασία των παιδιών από την κακοποίηση.

Σημειώνεται ότι το Σωματείο ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2008, με μοναδικό σκοπό την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης. Οι δράσεις του εστιάζουν στην πρόληψη του φαινομένου και στην πρώιμη παρέμβαση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών με υποψία κακοποίησης παιδιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Καραλής πέταξε στα 5,90μ. για το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι: Ο ρατσισμός, η κατάθλιψη με έκαναν αυτό που είμαι τώρα

Οι φωτογραφίες που έκαψαν την Παραγουανή κολυμβήτρια - «Δεν με έδιωξαν» από το Ολυμπιακό χωριό, λέει τώρα

Η ώρα του Τεντόγλου - Οι ελληνικές συμμετοχές της 11ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr