Θάσος: Άρπαξαν τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό - Συλλήψεις για κλοπές σε άλλες τρεις περιοχές της χώρας

Οι δράστες απέσπασαν τα χρήματα, με τον έναν, μάλιστα να κάνει αντιπερισπασμό και να μιλά στην γυναίκα- θύμα της κλοπής

Δύο αλλοδαποί «έβαλαν στο μάτι» το μεγάλο χρηματικό ποσό που κατείχε μια ομοεθνής τους. Έτσι, μπήκαν στο εσωτερικό ενός κτιρίου σε οικισμό της Θάσου με ένα σχέδιο: Ο ένας θα απασχολούσε τη γυναίκα και ο άλλος θα έψαχνε για τα χρήματα, όπως και έκαναν.

Ο δράστης «βούτηξε»  την τσάντα της αλλοδαπής η οποία περιείχε, μεταξύ άλλων, το ποσό των 2.580 ευρώ και έγινε καπνός, μαζί με τον συνεργό του. Η κλοπή, που είχε γίνει το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που εντόπισαν τους δράστες. Όμως, οι δυο αλλοδαποί είχαν προλάβει να ξοδέψουν ένα μέρος των χρημάτων και τα υπόλοιπα αποδόθηκαν στην κάτοχό τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Άδειασε το παγκάρι την ώρα της λειτουργίας

Δεν είχε σκοπό να… προσκυνήσει ένας ιερόσυλος που τρύπωσε την ώρα της πρωινής λειτουργίας της Κυριακής 4 Αυγούστου στο ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, άρπαξε τα χρήματα από το παγκάρι και διέφυγε.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι κατάφεραν λίγη ώρα αργότερα να συλλάβουν τον 29χρονο δράστη με το κόκκινο σορτς και την μπλε μπλούζα και να επιστρέψουν τα χρήματα στον επίτροπο της εκκλησίας.

Συλλήψεις σε Μεσσήνη και Πρέβεζα

Δυο σπίτια και ένα κατάστημα διέρρηξε μέσα σε λίγη ώρα στη Μεσσήνη ένας 37χρονος Έλληνας ο οποίος άρπαξε χρήματα και τρία κινητά τηλέφωνα, τα ξημερώματα της Κυριακής. Το ίδιο απόγευμα, όμως, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και προσήχθη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα που διενεργεί προανάκριση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία για κλοπές.

Στο χωράφι μιας γυναίκας στην Πρέβεζα τρύπωσαν τρεις άνδρες και έκοψαν κηπευτικά προϊόντα αξίας 250 ευρώ, τα οποία φόρτωσαν στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους. Όμως, η ιδιοκτήτρια τους είδε και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. Τα λαχανικά αποδόθηκαν στην γυναίκα και οι δράστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για απόπειρα κλοπής, ενώ κατασχέθηκε το όχημά τους.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πόλεμος» στο Twitter - Δικτάτορας ο Ερντογάν, λέει ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ και η Άγκυρα απαντά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φάλαινα έκανε «photobombing» στις σέρφερ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ολυμπιακοί Αγώνες - Snoop Dogg: Φήμες ότι παίρνει 500.000 δολάρια τη μέρα για να προωθεί τη διοργάνωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr