Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το συγκλονιστικό μπεστ-σέλερ μυστηρίου του John Katzenbach «Ο λάθος άνθρωπος»

Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το συγκλονιστικό μπεστ-σέλερ μυστηρίου του John Katzenbach «Ο λάθος άνθρωπος»

Μέχρι πού θα έφτανε ένας γονέας για να προστατεύσει το παιδί του; Θα μπορούσε ένας απλός, ορθολογιστής και προσγειωμένος εκπαιδευτικός να μεταμορφωθεί σε ανελέητο, αδίστακτο μαχητή; Σ' αυτή την περίπτωση, η απάντηση είναι πιο απλή από την ερώτηση

VIVLIO_110824_XRWMA
Σε ένα από τα καλύτερα και πιο συναρπαστικά μπεστ-σέλερ του, το «Λάθος άνθρωπο», ο John Katzenbach αποδεικνύει γιατί θεωρείται σαν ένας μεγάλος δεξιοτέχνης του σασπένς.
VIVLIO_110824_IN-ARTICLE

Στο επίκεντρο της ιστορίας του είναι ένας συνηθισμένος φιλήσυχος άνθρωπος, ο Σκοτ Φρίμαν. Τίποτα στην καθημερινότητά του, ως καθηγητή ιστορίας και οικογενειάρχη, δεν συνδέεται με οτιδήποτε περιπετειώδες ή απροσδόκητο. Κι όμως, αυτή η γκρίζα και προβλέψιμη ζωή του Σκοτ Φρίμαν, ξαφνικά τινάζεται στον αέρα, όταν η οικογενειακή γαλήνη διαταράσσεται από την εισβολή ενός stalker, ενός νέου και ταλαντούχου -αλλά και εντελώς παρανοϊκού νεαρού. Ονομάζεται Μάικλ Ο' Κόνελ, σπουδάζει καλές τέχνες, είναι γοητευτικός και συμπαθής -αυτό όμως ισχύει μόνο στην επιφάνεια. Γιατί, σαν άλλος Μίστερ Χάιντ, η προσωπικότητα του Ο' Κόνελ είναι διχασμένη: Παρενοχλεί εμμονικά την κόρη του καθηγητή Φρίμαν, την καταπιέζει ασφυκτικά και προσκολλάται πάνω της με κάθε τρόπο.

Κλείσιμο
Ο Φρίμαν αντιλαμβάνεται ότι η κόρη του βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο όταν ανακαλύπτει ένα ερωτικό γράμμα στο δωμάτιό της, στο οποίο, κάποιος άγνωστος υποτίθεται, γράφει ότι «κανείς δεν θα μπορούσε να σε αγαπήσει όπως εγώ. Θα είμαστε για πάντα μαζί -είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο». Ο Φρίμαν μαθαίνει όλη την ιστορία, ότι δηλαδή ένα τυχαίο φλερτ ανάμεσα στην κόρη του και τον Ο' Κόνελ, μέσα στην ευθυμία του αλκοόλ κάποιο βράδυ, άνοιξε την πόρτα στον τρόμο, την αγωνία και το διαρκές μαρτύριο. Ο Σκοτ Φρίμαν συνειδητοποιεί ότι μόνο εκείνος και η σύζυγός του μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους να ξεφύγει από τα νύχια του παράφρονα δυνάστη της. Μολονότι κανείς από τους δύο γονείς δεν είχε ιδέα πώς θα μπορούσε να αναλάβει δράση, προχωρούν μαζί στο άγνωστο, αψηφώντας το φόβο και επιλέγοντας να πολεμήσουν το στοιχείο του κακού με τα δικά του όπλα. Και η ήττα σε αυτή τη μάχη απλώς δεν αποτελεί εναλλακτική επιλογή.

Αυτή την Κυριακή το εξαιρετικό βιβλίο «Ο λάθος άνθρωπος» του John Katzenbach είναι στο ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης