Φυτεία με πάνω από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη - Συνελήφθησαν 4 άτομα

Πώς δρούσαν - Δείτε φωτογραφίες

Φυτεία με πάνω από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε ορεινή – δασική περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών ττης Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 28, 42, 32 και 21 ετών. Ο 28χρονος φέρεται να είναι ο αρχηγός της σπείρας, ενώ οι υπόλοιποι είχαν διακριτούς ρόλους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση του Νόμου για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.



Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν έξι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι όπου καλλιεργούνταν συνολικά (1.087) δενδρύλλια κάνναβης με χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τον οποίο μεριμνούσε ο 21χρονος εκ των συλληφθέντων. Σημειώνεται ότι η περιοχή περιβαλλόταν από πυκνή βλάστηση η οποία δυσχέραινε τον εντοπισμό της καλλιέργειας.

Επιπρόσθετα, στο ίδιο σημείο βρέθηκε αυτοσχέδιο κατάλυμα όπου διέμεναν ο 42χρονος και ο 32χρονος από τους προαναφερόμενους άντρες, καθώς ήταν επιφορτισμένοι με την διαμόρφωση του χώρου, την καλλιέργεια, τη φροντίδα και τη φύλαξη των δενδρυλλίων κάνναβης. Στο εσωτερικό του καταλύματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.



Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 32χρονου μέλους της οργάνωσης, εκκρεμούν δύο αποφάσεις, με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 6 μηνών, ποινή φυλάκισης 2 μηνών και χρηματική ποινή, για εγκληματική συμμορία, κλοπή και παραβάσεις του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
• 1.087 δενδρύλλια κάνναβης
• 24,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
• Εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια των φυτών
• 5 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις συνεννοήσεις τους και
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Στον χώρο της φυτείας μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εξερεύνηση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Η είσοδος του Τεντόγλου στον τελικό έγινε ξανά viral - «Όταν επιστρέφεις στη δουλειά μετά τις διακοπές»

Η τρανς κόρη του Μασκ τον αποδομεί στα social media - Δεν είσαι χριστιανός οικογενειάρχης, είσαι μοιχός κατά συρροή

Βίντεο: Η Κινέζα Κουάν πέτυχε την απόλυτη βουτιά από τα 10μ. και πήρε 10άρια από όλους τους κριτές

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr