Φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο - Εστάλη 112 για εκκένωση της Αγίας Παρασκευής, δείτε βίντεο

Φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο - Εστάλη 112 για εκκένωση της Αγίας Παρασκευής, δείτε βίντεο

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή - Κινδύνευσε ποιμνιοστάσιο, απομακρύνθηκαν άμεσα οι ηλικιωμένοι κάτοικοι από την Αγία Παρασκευή

fotia_rethymno0
Συναγερμός σήμανε από το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο Χορδάκι Ρεθύμνου στην Κρήτη.

Η φωτιά που ξεκίνησε καίγοντας χαμηλή βλάστηση, αλλά λόγω του ανέμου επεκτάθηκε βόρεια και πέρασε στο δήμο Αγίου ΒασιλείουΗ Αγία Παρασκευή, ένα ορεινό μικρό χωριό, ένας οικισμός ζωσμένο από πράσινο και ελαιώνες, απειλείται και δίνεται αγώνας για να μην καούν σπίτια.




Γύρω στις 19:30 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Αποδούλου να βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Κλείσιμο
 

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 ζητούσε από τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής να απομακρυνθούν προς τις Μάνδρες, καθώς, όπως ανέφερε στο GOODnet.gr ο αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Σαρρής, «οι φλόγες έφτασαν στο χωριό».



Έτσι, οι περίπου 15 ηλικιωμένοι κάτοικοι μεταφέρθηκαν  στα γειτονικά χωριά Άγιος Ιωάννης και Μάνδρες και στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αποσοβήσουν τον κίνδυνο οι φλόγες να καταστρέψουν σπίτια και περιουσίες.


 

fotia_rethymno2


«Ενώ φαινόταν πως είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, οι άνεμοι δημιούργησαν νέα μέτωπα προς Άγιο Ιωάννη, Άνω Μέρος καθώς και ένα τρίτο προς Κρύα Βρύση στο δήμο Αγίου Βασιλείου», είπε ο κ. Σαρρής. Η περιοχή της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Μιχάλης Σαρρής «...απειλείται ο οικισμός, επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών και εναέρια μέσα, προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια. Οι φλόγες έχουν ζώσει τις αυλές των πρώτων σπιτιών προ τα μέτωπα, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες. Το μέτωπο είναι μεγάλο, με πολλές εστίες, καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις και ελαιώνες».




Νωρίς το απόγευμα, είχε σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα 112 στους κατοίκους σε Χορδάκι και Άγιο Ιωάννη να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

 

fotia_rethymno3


Στο μεταξύ, αυξήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο. Έτσι, επιχειρούν 152 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρο και 36 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.


Η φωτιά, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ξεκίνησε από το Αμάρι και ανέβηκε προς τα πάνω στο Δήμο Αγίου Βασιλείου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδρα καθώς επίσης και σε πλαγιά όπου εκεί δρουν με μεγαλύτερη ευκολία οι πυροσβέστες.


Φωτογραφίες: Πυρκαγιά Ενημέρωση / Facebook


Ειδήσεις σήμερα:

Η είσοδος του Τεντόγλου στον τελικό έγινε ξανά viral - «Όταν επιστρέφεις στη δουλειά μετά τις διακοπές»

Η τρανς κόρη του Μασκ τον αποδομεί στα social media - Δεν είσαι χριστιανός οικογενειάρχης, είσαι μοιχός κατά συρροή

Βίντεο: Η Κινέζα Κουάν πέτυχε την απόλυτη βουτιά από τα 10μ. και πήρε 10άρια από όλους τους κριτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης