Πανώλη των αιγοπροβάτων: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε μονάδες στο Αγρίνιο και στον Αστακό

Έγινε σύσκεψη σήμερα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστο Κέλλα στο Μεσολόγγι - Νέα συνάντηση με τους κτηνοτρόφους αύριο στα Καλύβια

Έκδηλη είναι η ανησυχία στις αρμόδιες Αρχές της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στους κτηνοτρόφους από τα κρούσματα πανώλης των αιγοπροβάτων που καταγράφονται σε μονάδες της περιοχής.

Η ανησυχία εντείνεται και στην Αιτωλοακαρνανία μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και στον Αστακό. Σήμερα έγινε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστο Κέλλα στο Μεσολόγγι, ενώ για αύριο (8/8) καλούνται σε συνάντηση στα Καλύβια οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του Αγρινίου, καθώς επιχειρείται συντονισμός ενεργειών και δράσεων ώστε να περιοριστεί η όποια διασπορά πριν να είναι αργά.



Στο μεταξύ, σε κτηνοτροφική μονάδα του Αγρινίου, αλλά και στον Αστακό, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, υπάρχουν ζώα τα οποία έχουν εκδηλώσει συμπτωματολογία πανώλης. Μάλιστα, τα δείγματα αυτά τέθηκαν σε προτεραιότητα ανάλυσης κατ’ εντολή του αρμόδιου Υπουργού, Κώστα Τσιάρα και οι απαντήσεις, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν στην Περιφέρεια, ήταν θετικές. Οι αρμόδιες Αρχές, εφόσον πιστοποιήθηκε η θετικότητα των δειγμάτων, κινητοποιούνται για την διαχείριση της κατάστασης.

Αποτελέσματα αναμένονται, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης του Μεσολογγίου και από δεύτερη δειγματοληψία σε μονάδες της περιοχής.

Πηγή: Agrinionews


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα επίθεση Πολάκη στην Αθηνά Λινού μετά το άδειασμα της Βούλας Κεχαγιά

Σάλος στο νορβηγικό παλάτι - Συνελήφθη για βιαιοπραγία ο... άτακτος γιος της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ


Η Λουάνα Αλόνσο προκαλεί όσους δεν την ήθελαν στο Ολυμπιακό Χωριό με φωτογραφίες της από το Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr