Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα - Δασοκομάντος από την Αθήνα στο νησί

Κινητοποιήθηκαν 190 πυροσβέστες με 43 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα - Ήχησε το 112, εκκενώθηκε οικισμός - Βίντεο και φωτογραφίες

Σε πλήρη εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα στο νότιο Ρέθυμνο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται και από την Αθήνα. Ειδικότερα, αναχώρησαν αεροπορικώς 32 δασοκομάντος, ενώ, λίγο πριν τις 21.00 επιχειρούσαν 190 πυροσβέστες με 43 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Αυξημένες είναι οι δυνάμεις στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, δήμου Αγίου Βασιλείου, ενώ πυροσβέστες βρίσκονται και σε άλλα μέτωπα τα οποία όμως βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές. 

«Ενώ φαινόταν πως είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, οι άνεμοι δημιούργησαν νέα μέτωπα προς Άγιο Ιωάννη, Άνω Μέρος καθώς και ένα τρίτο προς Κρύα Βρύση στο δήμο Αγίου Βασιλείου», είπε ο αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Σαρρής. Η περιοχή της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ίδιος «...απειλείται ο οικισμός, επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών και εναέρια μέσα, προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια. Οι φλόγες έχουν ζώσει τις αυλές των πρώτων σπιτιών προ τα μέτωπα, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες. Το μέτωπο είναι μεγάλο, με πολλές εστίες, καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις και ελαιώνες».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 19:30 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Αποδούλου να βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

 

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 ζητούσε από τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής να απομακρυνθούν προς τις Μάνδρες.

Έτσι, οι περίπου 15 ηλικιωμένοι κάτοικοι μεταφέρθηκαν  στα γειτονικά χωριά Άγιος Ιωάννης και Μάνδρες και στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αποσοβήσουν τον κίνδυνο οι φλόγες να καταστρέψουν σπίτια και περιουσίες.

 
Νωρίς το απόγευμα, είχε σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα 112 στους κατοίκους σε Χορδάκι και Άγιο Ιωάννη να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η φωτιά ξεκίνησε καίγοντας χαμηλή βλάστηση, αλλά λόγω του ανέμου επεκτάθηκε βόρεια και πέρασε στο δήμο Αγίου Βασιλείου. 

Βίντεο και φωτογραφίες: neakriti.gr, goodnet.gr, rethnea.gr, rethemnosnews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου: Επώνυμοι, φαντάσματα και... σκελετοί του παρελθόντος χρωστούν €123 δισ. στην Εφορία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Εθνικός Ύμνος στο Stade de France - Το 2ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος του Τεντόγλου - Βίντεο, φωτογραφίες

Γαλλία: Ζήτησαν τη βοήθεια του FBI στην έρευνα για το σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο - Το μυστήριο e-mail που εστάλη σε μέσα ενημέρωσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr