Βάρη: Προφυλακίστηκε ο 66χρονος για τις φωτιές - Κατηγορείται για 4 εμπρησμούς

Βάρη: Προφυλακίστηκε ο 66χρονος για τις φωτιές - Κατηγορείται για 4 εμπρησμούς

Πρόκειται για διδάκτορα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

vari-anakritius
Προφυλακίστηκε πριν από λίγο με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 66χρονος που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για εμπρησμό δάσους από πρόθεση κατ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο 66χρονος προκάλεσε 4 πυρκαγιές στις 8 και 9 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής.


vari-anakritius3
vari-anakritius2



Κλείσιμο
Συγκεκριμένα πρόκειται για 66χρονο άνδρα, διδάκτορα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει διατελέσει επί δώδεκα συναπτά έτη καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του ο 66χρονος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστήριξε πως τις επίμαχες ώρες των πυρκαγιών βρίσκονταν στο σπίτι του στη περιοχή της Βάρης.

Το βίντεο που τον πρόδωσε

Όπως αποκάλυψε χθες το protothema.gr, βιντεοληπτικό υλικό δείχνει τον 66χρονο να κινείται και να βάζει φωτιά. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το υλικό έχει ληφθεί από κάμερες σπιτιού και καταστήματος. Κατά τις ίδιες πηγές, από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι διέρχεται από σημείο που σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία κι από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα, χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά.

Στη συνέχεια ο άνδρας κινείται λίγα μέτρα παραπάνω όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει εδραιωθεί. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, καταθέσεις κατοίκων επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων που φορά.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος άνδρας, μαζί με ακόμη έναν φίλο του, είχαν αποστείλει τέλη Μαΐου στον δήμο της περιοχής ένα email με το οποίο διαμαρτύρονταν για τον καθαρισμό οικοπέδων, εκφράζοντας τον φόβο τους ότι υπάρχει κίνδυνος για φωτιά.

Ειδήσεις σήμερα:

«Έστηνε» γρήγορα αυτοκίνητα ο 45χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Πατρών-Πύργου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τι ποσά θα λάβουν οι Έλληνες αθλητές ως πριμ για την κατάκτηση μεταλλίου

Η κάμερα έπιασε τον Μάρκους Τζόρνταν να ρουφάει λευκή σκόνη στο Μονακό μαζί με την παρέα του - Δείτε εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης