Συνελήφθη υπάλληλος του ΕΦΚΑ για χρηματισμό - Ζητούσε «μίζα» για καταβολή επιδόματος αναπηρίας

Σε έρευνα στην κατοικία της βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 61.530 ευρώ

Χειροπέδες σε μία υπάλληλο του ΕΦΚΑ για δωροληψία πέρασαν χθες Τετάρτη (7/8) στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καθώς, όπως κατήγγειλε μία 56χρονη η συλληφθείσα της ζήτησε 4.000 ευρώ προκειμένου να διεκπεραιώσει μία υπόθεση της μητέρας της (καταβολή επιδόματος λόγω αναπηρίας). Μάλιστα η υπάλληλος φέρεται να της δήλωσε πως αν δεν «βάλει το χέρι στην τσέπη» δεν θα εισπραχθεί το επίδομα ποτέ.

Παράλληλα η γυναίκα ανέφερε στους αστυνομικούς ότι και ο σύζυγος της υπαλλήλου γνώριζε για την απαίτηση του χρηματικού ποσού εκ μέρους της και μάλιστα επενέβαινε για τη τελική διευθέτηση του ζητήματος. Στη συνέχεια και δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας της καταγγέλλουσας, τελικά η υπάλληλος δέχθηκε να της παραδοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις το ποσό των 2.000 ευρώ ανάλογα με την πορεία καταβολής του επιδόματος.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Έτσι από το περιεχόμενο των επικοινωνιών καταδείχθηκε ότι η υπάλληλος είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με έτερους υπαλλήλους του Ε.Φ.Κ.Α., προκειμένου να ενημερώνεται για την εξέλιξη της αίτησης και να παρεμβαίνει για την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Επίσης, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και με την ίδια την καταγγέλλουσα όπου την ενημέρωνε για την εξέλιξη της υπόθεσης. Τελικά, την περασμένη Τρίτη (6/8) η υπάλληλος, αφού ενημερώθηκε από υπάλληλο του Ε.Φ.Κ.Α. για την θετική εξέλιξη της αίτησης, απαίτησε στη συνέχεια από την καταγγέλλουσα τις 2.000 ευρώ που είχαν συμφωνήσει.

Για την παράδοση του ποσού ορίστηκε ραντεβού την επόμενη ημέρα στην Αθήνα. Κατόπιν αυτών στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προσημείωσαν τα χρήματα και εν συνεχεία τα παρέδωσαν στη γυναίκα που με τη σειρά της τα έδωσε στην υπάλληλο. Μετά λοιπόν από τη συνάντηση αστυνομικοί ακινητοποίησαν την υπάλληλο και της πέρασαν χειροπέδες.

Εκτός από το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή της, σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ, μία κινητή τηλεφωνική συσκευή, μία συσκευή ψηφιακής αποθήκευσης δεδομένων (USB) και πέντε φύλλα με ιδιόχειρες σημειώσεις, ενώ σε έρευνα στην κατοικία της βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 61.530 ευρώ.

Επιπροσθέτως, από την ανάλυση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προέκυψε ότι η συλληφθείσα είχε ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες με έτερη υπάλληλο του Ε.Φ.Κ.Α., με την οποία συνεννοούνταν προκειμένου να τοποθετούν στις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές, ιατρούς της επιλογής τους, προκειμένου να εξυπηρετούν μη εξακριβωμένους μέχρι τώρα σκοπούς τους.


Ειδήσεις σήμερα:

«Έστηνε» γρήγορα αυτοκίνητα ο 45χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Πατρών-Πύργου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τι ποσά θα λάβουν οι Έλληνες αθλητές ως πριμ για την κατάκτηση μεταλλίου

Η κάμερα έπιασε τον Μάρκους Τζόρνταν να ρουφάει λευκή σκόνη στο Μονακό μαζί με την παρέα του - Δείτε εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr