«Τα μισά όπως είχαμε πει»: Το ντοκουμέντο του εκβιασμού από την υπάλληλο του ΕΦΚΑ που ζητούσε «μίζα» από γυναίκα για επίδομα αναπηρίας

Καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη της δράσης της έπαιξαν οι συνομιλίες που είχε με συναδέλφους της για την υπόθεση

«Τα μισά όπως είχαμε πει». Αυτό είναι το μήνυμα που απέστειλε η υπάλληλος του ΕΦΚΑ στη γυναίκα που εκβίαζε προκειμένου να διευθετήσει υπόθεση που αφορούσε στην καταβολή του επιδόματος αναπηρίας στη μητέρα της.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ντοκουμέντο που εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr, η υπάλληλος, αμέσως μετά την έγκριση της αίτησης για την καταβολή του επιδόματος αναπηρίας, απέστειλε στην καταγγέλλουσα ένα μήνυμα στο οποίο της έγραψε: «Κ..., τα μισά όπως είχαμε πει».



Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε να μετρά η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή της η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα των στελεχών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη της δράσης της έπαιξαν οι συνομιλίες που είχε με έτερους συναδέλφους της για την υπόθεση καθώς και με την ίδια την καταγγέλλουσα στην οποία είχε διαμηνύσει πως αν δεν της δώσει 4.000 ευρώ τότε η καταβολή του επιδόματος που εκ του νόμου δικαιούνταν η μητέρα της δεν θα γίνει ποτέ. Τελικά, επειδή η γυναίκα δεν είχε πολλά χρήματα, η υπάλληλος του ΕΦΚΑ «έριξε νερό στο κρασί της» και είπε στην καταγγέλλουσα να της δώσει 2.000 ευρώ με το που εγκριθεί το αίτημα και άλλες 2.000 ευρώ στη συνέχεια.

Μάλιστα, για τις «απαιτήσεις» της ήταν ενήμερος και ο σύζυγός της ο οποίος επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση. Για την παράδοση του ποσού ορίστηκε ραντεβού στην Αθήνα. Κατόπιν αυτών στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προσημείωσαν τα χρήματα και εν συνεχεία τα παρέδωσαν στη γυναίκα που με τη σειρά της τα έδωσε στην υπάλληλο. Μετά λοιπόν από τη συνάντηση αστυνομικοί ακινητοποίησαν την υπάλληλο και της πέρασαν χειροπέδες.

Νέα έρευνα για κακούργημα από το Εσωτερικών Υποθέσεων

Αυτό ωστόσο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, η εν λόγω υπάλληλος δεν είχε καμία αρμοδιότητα που να αφορά στην έγκριση των επιδομάτων αναπηρίας. Αντίθετα ήταν υπεύθυνη για τη συγκρότηση υγειονομικών επιτροπών για αναπηρικές συντάξεις. Αυτό που έκανε ουσιαστικά στην προκειμένη περίπτωση είναι να πει ψέματα στη γυναίκα ότι θα μεσολαβήσει για την υπόθεση της μητέρας της και στη συνέχεια να καλεί συχνά τους συναδέλφους της που την χειρίζονταν πιέζοντας τους να την προχωρήσουν χωρίς φυσικά αυτοί να έχουν την παραμικρή ιδέα για τις πραγματικές προθέσεις της.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στον σπίτι της βρέθηκαν μέσα σε φακέλους και σε διαφορετικά σημεία περίπου 62.000 ευρώ. Ποσό πολύ μεγάλο το οποίο και θα πρέπει να δικαιολογήσει. Παράλληλα μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν κάποιες ύποπτες συνομιλίες μεταξύ της συλληφθείσας και έτερης συναδέλφου της στις οποίες γινόταν λόγος για τοποθετήσεις συγκεκριμένων ατόμων σε συγκεκριμένες θέσεις.

Το ύψος των χρημάτων σε συνδυασμό με τις συνομιλίες αυτές οδήγησαν την εισαγγελέα να διατάξει να διενεργηθεί νέα έρευνα από τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων που να αφορά σε τυχόν αδικήματα που αντιβαίνουν στο καθήκον της, δηλαδή στη συγκρότηση υγειονομικών επιτροπών.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας - Απαγόρευση για φορτηγά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τεντόγλου: Ελπίζω να είμαι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες

Banksy: Ο λύκος που ουρλιάζει, τρεις πίθηκοι, δύο ελέφαντες και μία κατσίκα - Τα έργα του στο Λονδίνο μέσα σε τέσσερις μέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr