Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος για κλοπή αυτοκινήτου - Είχε συλληφθεί ξανά για εμπρησμό σούπερ μάρκετ στην Κρήτη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος για κλοπή αυτοκινήτου - Είχε συλληφθεί ξανά για εμπρησμό σούπερ μάρκετ στην Κρήτη

Ο δράστης έκλεψε το αυτοκίνητο μιας γυναίκας, με τα δεύτερα κλειδιά που βρήκε στο αμάξι του γιου της

astynomia_silipsi_xr
Ένας 19χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, επειδή έκλεψε το αυτοκίνητο μιας γυναίκας, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που βρήκε στο αμάξι του γιου της. Ο δράστης είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για εμπρησμό μιας επιχείρησης στην Κρήτη.

Το περιστατικό διαπιστώθηκε το πρωί της Τετάρτης 7 Αυγούστου, όταν η γυναίκα κατέβηκε από το διαμέρισμά της, στην περιοχή της Καλαμαριάς και αντιλήφθηκε ότι το αυτοκίνητό της είχε κάνει...φτερά. Τότε, φώναξε τον γιο της, ο οποίος κατεβαίνοντας από το σπίτι είδε ότι κάποιος είχε ανοίξει και το δικό του αυτοκίνητο.

Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, μητέρα και γιος γρήγορα κατάλαβαν ότι ο δράστης έφυγε με το αυτοκίνητο της γυναίκας χρησιμοποιώντας τα δεύτερα κλειδιά που είχε αφαιρέσει από το πρώτο όχημα που άνοιξε νωρίτερα.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και άμεσα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του κλεμμένου οχήματος. Λίγες ώρες αργότερα βρήκαν το αυτοκίνητο να κινείται και στο κάθισμα του οδηγού κάθονταν ο 19χρονος ο οποίος, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ισχυρίστηκε ότι το αμάξι του το είχε δώσει ένας φίλος του και δε γνώριζε για την κλοπή. Επιπλέον, στο σημείο κλήθηκε και η Τροχαία με τους αστυνομικούς να βεβαιώνουν το προβλεπόμενο πρόστιμο καθώς ο νεαρός οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Κλείσιμο
Μετά τη σύλληψή του ο 19χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών, μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως. Όπως διαπιστώθηκε, ο κατηγορούμενος ήταν γνωστός στις αρχές καθώς είχε συλληφθεί στο παρελθόν για εμπρησμό επιχείρησης σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Κρήτης και είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς ήταν ανήλικος.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κάποια σχέση με την κλοπή και ότι το αυτοκίνητο το πήρε από έναν φίλο του για να κάνει βόλτα. Με δάκρυα στα μάτια παρακάλεσε τους δικαστές για να μην εκτίσει την ποινή φυλάκισης και ανέφερε ότι θα δουλέψει στην οικοδομή προκειμένου να καταφέρει να εξαγοράσει την ποινή του.


Ειδήσεις σήμερα:

Καταλανός αστυνομικός συνελήφθη στη Βαρκελώνη ως υπόπτος ότι βοήθησε τον αυτονομιστή ηγέτη Πουτζντεμόν να διαφύγει

Συνεχίζονται οι μάχες στο Κουρσκ - Στα 10 χλμ. έχουν διεισδύσει οι Ουκρανοί, «νόμιμη» η εισβολή, λέει η Κομισιόν


Ο 19χρονος τζιχαντιστής ομολόγησε ότι το χτύπημα στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη θα γινόταν με μαχαίρια και αυτοσχέδια εκρηκτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης