Άδωνις Γεωργιάδης για «Έλενα»: Μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν επιλυθεί τα προβλήματα με τους ψύκτες και τον κλιματισμό

Άδωνις Γεωργιάδης για «Έλενα»: Μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν επιλυθεί τα προβλήματα με τους ψύκτες και τον κλιματισμό

Μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων, ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή για επιθεώρηση στη Γενική Γραμματέα του υπουργείου – «Κανένα λιποθυμικό επεισόδιο δεν έχει περιγραφεί και καταγραφεί από τη νοσηλευτική υπηρεσία, πλην ενός το οποίο αφορούσε σε ιστορικό Υπότασης»

elena2
Επιθεώρηση στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» έκανε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κατόπιν εντολής του Άδωνι Γεωργιάδη, μετά και τις καταγγελίες εργαζομένων για τις συνθήκες.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα γίνει η αντικατάσταση όλων των ψυκτών πόσιμου νερού του νοσοκομείου και 25 μονάδων κλιματισμού που διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν με μειωμένη απόδοση.

Ειδικότερα, σε κάποιους ψύκτες εντοπίστηκαν παθογόνοι οργανισμοί και συγκέντρωση βαρέων μετάλλων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου, με αποτέλεσμα να τεθούν όλοι εκτός λειτουργίας. Μέχρι την αντικατάσταση όλων των ψυκτών, από σήμερα «διατίθεται εμφιαλωμένο νερό δωρεάν σε όλους τους εργαζομένους και τους επισκέπτες σε χώρους του νοσοκομείου που το επιθυμούν».

Επίσης, ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο για προβλήματα σε μικρό μέρος του νοσοκομείου σε σχέση με τον κλιματισμό. Πέραν των 25 νέων μονάδων που θα τοποθετηθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου, τον Σεπτέμβριο θα τοποθετηθούν άλλες 40 που εκκρεμούν από ανοιχτό διαγωνισμό, ενώ τοποθετήθηκε ήδη μία φορητή μονάδα ψύξης στον χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου, μέχρι την οριστική τοποθέτηση μιας ψυκτικής μονάδας δαπέδου (τύπου ντουλάπας).


Κλείσιμο
«Κανένα λιποθυμικό επεισόδιο δεν έχει περιγραφεί και καταγραφεί από τη νοσηλευτική υπηρεσία, πλην ενός το οποίο αφορούσε σε ιστορικό Υπότασης», αναφέρει ο υπουργός Υγείας.




Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Σήμερα το πρωί, κατόπιν εντολής μου, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» για επιθεώρηση η Γενική Γραμματεύς του Υπουργείου Υγείας κ. Βιλδιρίδου. Τα πραγματικά περιστατικά είναι τα εξής:

• Αναφορικά με το πρόβλημα των ψυκτών πόσιμου νερού του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι σε μέρος αυτών παρουσιάστηκαν παθογόνοι οργανισμοί καθώς και συγκέντρωση βαρέων μετάλλων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου. Κατόπιν απόφασης της Διοίκησης του Νοσοκομείου, τέθηκαν όλοι οι ψύκτες εκτός λειτουργίας με σκοπό την διασφάλιση της υγείας ασθενών, επισκεπτών, & νοσηλευτικού προσωπικού. Σε συνέχεια το Νοσοκομείο προέβη σε έρευνα αγοράς και βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης όλων των ψυκτών του Νοσοκομείου με καινούργιους που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Εντωμεταξύ, από σήμερα, διατίθεται εμφιαλωμένο νερό δωρεάν σε όλους τους εργαζομένους και τους επισκέπτες σε χώρους του νοσοκομείου που το επιθυμούν, έως και την αντικατάσταση των ψυκτών.

• Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που εντοπίστηκαν σε μικρό μέρος του Νοσοκομείου σε σχέση με τον κλιματισμό (σε εικοσιπέντε (25) μονάδες fun coil, που λειτουργούσαν αλλά με μειωμένη απόδοση), μέχρι το τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους θα έχουν τοποθετηθεί εικοσιπέντε (25) νέες μονάδες fun coil, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν άλλες σαράντα (40) που εκκρεμούν από ανοιχτό διαγωνισμό.

Επίσης τοποθετήθηκε ήδη μία φορητή μονάδα ψύξης στον χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου, μέχρι την οριστική τοποθέτηση μιας ψυκτικής μονάδας δαπέδου (τύπου ντουλάπας).

- Κανένα λιποθυμικό επεισόδιο δεν έχει περιγραφεί και καταγραφεί από τη νοσηλευτική υπηρεσία, πλην ενός το οποίο αφορούσε σε ιστορικό Υπότασης (υπάρχουν σχετικά αποδεικτικά έγγραφα της νοσηλευτικής υπηρεσίας)




Ειδήσεις σήμερα:

Πατέρας στη Σπάρτη βίαζε επί πέντε χρόνια την 9χρονη κόρη του - Την απειλούσε για να μη μιλήσει, είχε υλικό της στο κινητό

Συγκλονιστικός ο Τεμπόγκο που έγραψε την ημερομηνία γέννησης της αδικοχαμένης μητέρας του στα παπούτσια που τον έστεψαν χρυσό Ολυμπιονίκη

Ισοπεδωτικός ο Κουρουγκλίεφ - Νίκησε σε λίγα δευτερόλεπτα και το βράδυ πάει για μετάλλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης