Πανεπιστήμιο Πατρών: Ζημιές και σκουπίδια σε πολλά δωμάτια της φοιτητικής εστίας, δείτε φωτογραφίες

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ζημιές και σκουπίδια σε πολλά δωμάτια της φοιτητικής εστίας, δείτε φωτογραφίες

Η πρυτανική αρχή παρουσία νομικού άνοιξε δωμάτια που δεν είχαν παραδοθεί από φοιτητές που αποφοίτησαν – Προχωρά το πρόγραμμα ανακαίνισης

πελ
Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν τα μέλη της Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πατρών, που άνοιξαν τα δωμάτια φοιτητών που αποφοίτησαν σε φοιτητικές εστίες.

Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής άνοιξαν, παρουσία νομικού, 32 δωμάτια, βλέποντας εικόνες χάους αλλά και σκουπίδια.

«Πρόκειται για δωμάτια που δεν είχαν παραδώσει οι φοιτητές που τα είχαν χρεωθεί παρ’ ότι έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο. Η διαδικασία προβλέπει να τους καλέσουμε τρεις φορές να έρθουν και να μας παραδώσουν το δωμάτιό τους κι αν δεν το κάνουν τότε νομιμοποιούμαστε να το ανοίξουμε». Και προσθέτει: «Αυτό κάναμε στην περίπτωση 32 δωματίων τις ημέρες αυτές. Οι εικόνες που αντικρίσαμε είναι απερίγραπτες. Τα εννέα από αυτά τα είχαν αδειάσει εντελώς. Αλλα τα είχαν μετατρέψει σε σκουπιδότοπο» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Λένα Αλμπάνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόσφατα πολλοί κατήγγειλαν την πρυτανική αρχή για την εγγύηση των 200 ευρώ που καλείται να πληρώσει κάθε φοιτητής που παραλαμβάνει δωμάτιο στη φοιτητική εστία, το οποίο και παίρνει πίσω, αρκεί να μην το καταστρέψει. Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής υποστηρίζουν ότι το ποσό είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα χρήματα που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Κλείσιμο
pel1


«Καλύπτουμε στο 100% τα αιτήματα»

Πλέον, η πρυτανική αρχή μπορεί να καλύπτει όλα τα αιτήματα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών για στέγαση, ενώ υπάρχει και περίσσευμα.

«Πλέον καλύπτουμε στο 100% τα αιτήματα με την προϋπόθεση βέβαια να καλύπτουν τα κριτήρια. Συνολικά στην εστία που εδρεύει στο Ρίο έχουμε 700 δωμάτια. Στο Κουκούλι (πρώην ΤΕΙ) 50 και στο Μεσολόγγι 30. Έχουμε ανακαινίσει πλήρως την εστία του Μεσολογγίου και είναι πραγματικά ένα στολίδι. Επίσης έχουν ανακαινιστεί τα περισσότερα δωμάτια στο Ρίο και συνεχίζουμε, καθώς το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι πρωτοετείς φοιτητές μας θα παραλάβουν όλοι νέα δωμάτια» αναφέρει η κ. Αλμπάνη.

Παράλληλα, με έξοδα της πρυτανικής αρχής, καλύπτονται ανάγκες των φοιτητών, ενώ τα τρία πλυντήρια που είχαν στη διάθεσή τους αυξήθηκαν σε 36.

pel3
pel2




Ειδήσεις σήμερα:

Πατέρας στη Σπάρτη βίαζε επί πέντε χρόνια την 9χρονη κόρη του - Την απειλούσε για να μη μιλήσει, είχε υλικό της στο κινητό

Συγκλονιστικός ο Τεμπόγκο που έγραψε την ημερομηνία γέννησης της αδικοχαμένης μητέρας του στα παπούτσια που τον έστεψαν χρυσό Ολυμπιονίκη

Ισοπεδωτικός ο Κουρουγκλίεφ - Νίκησε σε λίγα δευτερόλεπτα και το βράδυ πάει για μετάλλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης