Κέρκυρα: Εξαπάτησαν δυο πολίτες με διαφορετικούς τρόπους

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για να εξιχνιάσουν δυο περιστατικά απάτης με θύματα κατοίκους του νησιού 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες που διενεργούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην Κέρκυρα για να εξιχνιάσουν δυο περιστατικά απάτης με θύματα κατοίκους του νησιού, οι οποίοι παραπλανήθηκαν από επιτήδειους με διαφορετικούς τρόπους και είδαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να αδειάζουν.

Στην πρώτη περίπτωση, θύμα ήταν ένας άνδρας στον οποίο τηλεφώνησε ένας άγνωστος που προσποιήθηκε ότι είναι υπάλληλος λογιστικού γραφείου και τον έπεισε να του δώσει τους απόρρητους κωδικούς της τραπεζικής κάρτας του, με το πρόσχημα ότι θα προχωρούσε στην κατάθεση επιδόματος που δήθεν εδικαιούτο συγγενικό του πρόσωπο. Με τον τρόπο αυτό, ο δράστης κατάφερε να μεταφέρει από τον λογαριασμό του ανυποψίαστου άνδρα το ποσό των 2.058 ευρώ.

Στο δεύτερο περιστατικό απάτης, θύμα ήταν άλλος ένας κάτοικος της Κέρκυρας ο οποίος εντόπισε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την αγγελία που είχε αναρτήσει άγνωστος για την πώληση ενός αυτοκινήτου. Αφού επικοινώνησε μαζί του, συμφώνησαν να καταθέσει 2.363 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος, πράγμα που έκανε αλλά δεν το παρέλαβε ποτέ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελαφρύνσεις 880 εκατ. ευρώ αναμένονται στον νέο προϋπολογισμό - Ποιοι ωφελούνται

Όταν η μητέρα Τσιτσιπά του ζήτησε τον λόγο σε συνέντευξη Τύπου επειδή είπε ότι θα ήθελε οι γονείς του να μην τον πιέζουν τόσο

Ίσως τελευταία ζαριά για την Ουκρανία η επίθεση στο Κουρσκ - Τα γερμανικά όπλα και οι εκκλήσεις βοήθειας στον Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr