Συνολικά 42 φωτιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Συνολικά 42 φωτιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Οι 36 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο - Πρόστιμα σε έξι άτομα

Pirosvestiki
Σε 42 ανήλθαν οι αγροτοδασικές φωτιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 36 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 6.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παράλληλα επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε έξι άτομα για παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Ειδικότερα:

Κλείσιμο
-Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.203,12 ευρώ, στις 8 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Μοιρών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε απόρριψη υπολειμμάτων καπνίσματος εντός γεωργικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Λουτρά Καστελίου, του Δήμου Φαιστού, στο Ηράκλειο Κρήτης.

-Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.187,5 ευρώ, χθες 9 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λιβαδειάς, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός αγροτεμαχίου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Ορχομενό Βοιωτίας.

-Επιβλήθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα 1.750 ευρώ, σήμερα από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ξάνθης, σε δύο (2) αλλοδαπούς, ο οποίοι προέβησαν σε εκτέλεση θερμών εργασιών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Κιμμέρια Ξάνθης.

-Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.007,81 ευρώ, σήμερα από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Λαγκαδά, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στο 3ο χλμ. Επ.Οδού Λαγκαδά - Κολχικού, στην Θεσσαλονίκη.

-Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.500 ευρώ, σήμερα από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ρεθύμνου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών σε ύπαιθρο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Τιμίου Σταυρού, στο Ρέθυμνο.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ειδήσεις σήμερα:

Βραζιλία: Δέκα άνθρωποι περίμεναν σε άλλη πύλη τη μοιραία πτήση και δεν επιβιβάστηκαν ποτέ

Φωτιές: Κίνδυνος ακόμα και για megafires από αύριο, λένε οι επιστήμονες - Όλα τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μετά την 7η θέση στο Παρίσι για την Κύπρο, η Κουλιτσένκο απολαμβάνει τις διακοπές της στο Κάπρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης