Ηράκλειο: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναδό χρηματιστή

Ηράκλειο: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναδό χρηματιστή

Θολό παραμένει το τοπίο ένα μήνα μετά την άγρια επίθεση - Έχουν ταυτοποιηθεί δύο δράστες εις βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης όμως οι έρευνες έχουν μπλοκάρει

ellinokanados-xr
Πέρασαν σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τον άγριο ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού χρηματιστή, Εμμανουήλ Κακουλάκη στο Ηράκλειο Κρήτης και οι τοπικές αρχές ακόμα αναζητούν τους δράστες. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο Κακουλάκης, κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών, έγινε θύμα επίθεσης από ομάδα ντόπιων, με αφορμή μια απλή παρατήρηση. Η επίθεση ήταν τόσο βίαιη που ο Κακουλάκης χρειάστηκε να υποβληθεί σε εξάωρο χειρουργείο, καθώς υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αντιμετωπίζει μόνιμη βλάβη στο δεξί του μάτι.

Παρά τις αρχικές ελπίδες ότι οι δράστες θα συλληφθούν ή θα παραδοθούν άμεσα, το τοπίο συνεχίζει να παραμένει θολό. Αν και δυο από τους δράστες έχουν ταυτοποιηθεί και εις βάρος τους έχουν εκδοθεί ισάριθμα εντάλματα σύλληψης, οι έρευνες έχουν μπλοκαριστεί, κυρίως λόγω του δύσβατου της περιοχής όπου πιθανώς κρύβονται, αλλά και της στήριξης που λαμβάνουν από τον τοπικό πληθυσμό.

Οργή και φόβος στην οικογένεια

Η ολιγωρία των αρχών έχει προκαλέσει αγανάκτηση τόσο στην οικογένεια του θύματος όσο και στη διεθνή κοινότητα. Ο δικηγόρος του Κακουλάκη, Μανώλης Τρούλης έχει καταγγείλει τη στάση της αστυνομίας, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης είναι απαράδεκτη. Παράλληλα, η σύζυγος του θύματος εκφράζει την απελπισία της, υπογραμμίζοντας τον φόβο και το αίσθημα της αδικίας που κυριαρχεί πλέον στην οικογένειά τους.

Είναι φανερό ότι οι τοπικές αρχές, παρά τις διαβεβαιώσεις για εντατικοποίηση των ερευνών, δεν έχουν καταφέρει να αποδώσουν δικαιοσύνη. Η αδυναμία τους να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες δεν υπονομεύει μόνο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας, ειδικά σε μια εποχή όπου το τουριστικό προϊόν είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία.



Ειδήσεις σήμερα:

Συγγενείς της 28χρονης Διονυσίας που σκοτώθηκε σε τροχαίο στον Ασπρόπυργο αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος

Αδιανόητο buzzer-beater τρίποντο από τον Χατζηλάμπρου της Εθνικής Παίδων - Το έβαλε από τη μια μπασκέτα στην άλλη


Ιστορικός τελικός στα 100 μέτρα με εμπόδια στις γυναίκες - Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς κρίθηκε σε ένα δέκατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης