Φωτιά στον Βαρνάβα: 26 εναέρια μέσα και πάνω από 300 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες - Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις

Φωτιά στον Βαρνάβα: 26 εναέρια μέσα και πάνω από 300 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες - Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις

«Έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια» ανέφερε ο δήμαρχος Μεγαρέων - Κάηκε όχημα της Πυροσβεστικής στον Βαρνάβα - Δεκάδες απεγκλωβισμοί - Καλύτερη εικόνα στα Μέγαρα

varnavas3
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ, την ίδια ώρα καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στο Νέο Μαζί στα Μέγαρα.

Ειδικότερα, στον Βαρνάβα το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τη λίμνη Μαραθώνα και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν 315 πυροσβέστες με 98 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, τα δύο για τον συντονισμό τους. Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, κάηκε ολοσχερώς όχημα της Πυροσβεστικής στον Βαρνάβα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδύνευσαν οι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βασίλη Βαθρακογιάννη η φωτιά ξεκίνησε στις 15.02 και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή με ριπές 8 μποφόρ. Μάλιστα, οι φλόγες ξεπέρασαν τα 25 μέτρα ύψος! Παράλληλα, η Άμεση Δράση έχει κάνει περισσότερους από 40 απεγκλωβισμούς, ενώ  η ΟΠΚΕ απομάκρυνε περίπου 25 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε κονβόι οχημάτων.

Δείτε βίντεο:

Χαοτική η κατάσταση στον Βαρνάβα , ούτε τα αεροπλάνα δεν μπορούν να πετάξουν με τόσο καπνο

Χαοτική η κατάσταση στον Βαρνάβα

Φωτιά στον Βαρνάβα (7)

Φωτιά στον Βαρνάβα (4)

Φωτιά στον Βαρνάβα (1)

Φωτιά στον Βαρνάβα
Φωτιά στον Βαρνάβα (2)

Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις

Η εικόνα είναι τραγική, η φωτιά έχει φτάσει μέσα στον οικισμό, τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3d4wwotqa41)

Λίγο πριν τις 20.00 εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στο Γραμματικό να απομακρυνθούν προς Μαραθώνα.



Στις 18.55 εστάλη μήνυμα σε όσους βρίσκονται στο Μικροχώρι Ωρωπού να απομακρυνθούν προς Καπανδρίτι και Αφίδνες μέσω εθνικής οδού.



Στις 18.37 εστάλη μήνυμα σε όσους βρίσκονται στη Σταμάτα Αττικής να απομακρυνθούν μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς προς Εθνική Οδό.



Λίγο πριν τις 18.30 εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτα, Ροδόπολη, Άγιο Στέφανο, και Διόνυσο Αττικής να είναι σε ετοιμότητα.



Είχε προηγηθέι μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μοναστήρι Παναγιάς, να απομακρυνθούν προς Γραμματικό αλλά και σε όσους βρίσκονται σε Βόθωνα, Καλέντζι και Πουρίθι να απομακρυνθούν προς Μαραθώνα.


Νωρίτερα, στον Βάρναβα ήχησε και το 112 με το μήνυμα που στάλθηκε να αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρνάβα Αττικής, απομακρυνθείτε προς Γραμματικό και Καπανδρίτι».
 

Οι εκτροπές κυκλοφορίες που είναι σε ισχύ στην περιοχή του Βαρνάβα λόγω της πυρκαγιάς είναι οι εξής:

- Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου-Βαρνάβα

- Επαρχιακή οδός Γραμματικού-Βαρνάβα

- Επαρχιακή οδός παραλίας Βαρνάβα-Βαρνάβας

- Από τον οικισμό Καλέντζι, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γραμματικό

- Λεωφόρος λίμνη Μαραθώνος και Αναπαύσεως

- Λεωφόρος Μαραθώνος από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου

- Λεωφόρος Γραμματικού, από το ύψος του Μαραθώνα

Σήμειώνεται ότι σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, από τις 8 το βράδυ άνοιξε η Λέσχη Φιλίας στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372) και θα παραμείνει ανοιχτή όλο το βράδυ, για να φιλοξενήσει όσους εκκενώνουν τα σπίτια τους και επιθυμούν να βρουν εκεί καταφύγιο.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Δούκα:

«Η Ανατολική Αττική βιώνει και πάλι πολύ δύσκολες στιγμές. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, ώστε ο Δήμος Αθηναίων να συμβάλει με όσα μέσα του ζητηθούν.

Ήδη δυο υδροφόρες από τις Διευθύνσεις Πρασίνου και Καθαριότητας συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα.

Από τις 8 το βράδυ ανοίγει η Λέσχη Φιλίας στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372) και θα παραμείνει ανοιχτή όλο το βράδυ, για να φιλοξενήσει όσους εκκενώνουν τα σπίτια τους και επιθυμούν να βρουν εκεί καταφύγιο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2012334».



Δείτε φωτογραφίες από τον Βαρνάβα:

varnavca__2_
varnavca__1_

varnavas-fotia2
varnavas-fotia4
varnavas-fotia1
varnavas-fotia3


Φωτιά στα Μέγαρα

Την ίδια ώρα, εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στο Νέο Μάζι Μεγάρων να απομακρυνθούν προς τις Αιγειρούσες, λόγω της φωτιάς στην περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη η φωτιά λίγο πριν τις 18.00 έχει περιοριστεί.


   

«Έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια» ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.
Φωτιά Μέγαρα (2)
 
Φωτιά Μέγαρα
 

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος περιοδικά 5 αεροσκάφηκαι 3 ελικόπτερα.

Λόγω της φωτιάς υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε:

1. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και δρόμος Μαζίου προς οικισμό Νέο Μάζι,
2. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και ανώνυμη οδός προς Ιερά Μονή Αγίου Μακρύνου,
3. Περιφερειακή οδό Μεγάρων-Αιγειρούσες στο ρεύμα προς Αιγειρούσες από τη θέση Δίστρατα,
4. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου στο ρεύμα προς Σχίνο στο ύψος του καταστήματος Αιγειρούσες στην περιοχή του Αλεποχωρίου,
5. Επαρχιακή οδός Αλεποχωρίου-Σχίνου και επαρχίακη οδός Μεγάρων-Αλεποχωρίου.

Φωτιά στις Φιλιάτες σε περιοχή με ναρκοπέδιο

Παράλληλα, φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική περιοχή στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Τσαμαντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ναρκοπέδιο, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν κυρίως από αέρος.

Στο σημείο βρίσκονται 9 πυροσβέστες και 1 ομάδα πεζοπόρο ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.


Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Λαγκαδά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 17.00 η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Για τη φωτιά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης εστάλη και μήνυμα από το 112 που ανέφερε «αν βρίσκεστε στην περιοχή παραμείνετε σε ετοιμότητα».



Ειδήσεις σήμερα:

Διεθνής κατακραυγή για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό του Ισραήλ σε σχολείο στη Γάζα - «Αφόρητος ο αριθμός των θυμάτων»

Σορός άνδρα εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς σε ΙΧ στον Προφήτη Ηλία Αργολίδας

«Δεν υπάρχει αρπαγή - Ο πατέρας προσπαθεί να τα αποσπάσει βίαια» λέει ο αδερφός της μητέρας των δύο παιδιών στη Ρόδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης