Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στη Ρόδο

Τι βρήκαν δύο μήνες μετά την αρχική σύλληψη του οι αστυνομικοί

Ένα σπίτι που είχε νοικιαστεί με βραχυχρόνια μίσθωση στην επαρχιακή οδό Έμπωνας – Κρητηνίας στη Ρόδο χρησιμοποιούσε μια εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ιαλυσού ως προσωρινό κατάλυμα για να κρύβει τους μη νόμιμους αλλοδαπούς που μετέφερε παράνομα από την Τουρκία.

Στο σπίτι που νοικιάστηκε μέσω της εφαρμογής booking για το διάστημα από τις Αυγούστου ως το Σάββατο για δύο άτομα, διέμεναν τουλάχιστον εννέα αλλοδαποί. Πέντε από αυτούς ήταν μέλη του κυκλώματος που προσέλκυαν παράτυπους μετανάστες μέσω των εφαρμογών ΤΙΚ ΤΟΚ και WHATSAPP.

Όταν οι μετανάστες έφταναν σε παραλιακά σημεία της Τουρκίας, τους παρελάμβανε με φουσκωτό σκάφος ένα από τα μέλη της σπείρας και τους μετέφερε στη Ρόδο, με αμοιβή 4.000 ως 4.500 ευρώ. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο νοικιασμένο σπίτι, οι διακινητές τους προμήθευαν έναντι 3.000 ως 4.000 ευρώ με πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα υπηκόων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα οποία εξέδιδαν αεροπορικά εισιτήρια για την Αθήνα ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ως τώρα, έχει διαπιστωθεί ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μετέφεραν παράνομα στη Ρόδο 23 αλλοδαπούς που διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με τα πλαστά διαβατήρια που αγόρασαν. Ως “εγκέφαλος” του κυκλώματος κατηγορείται ένας 20χρονος Σύρος που συνελήφθη μαζί με δύο ομοεθνείς συνεργούς του ηλικίας 22 και 30 χρόνων, τους οποίους είχε εφοδιάσει έναντι αμοιβής με ένα κλεμμένο δελτίο ταυτότητας και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Ρουμανίας και Βελγίου.

Σε βάρος των τριών Σύρων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος, πλαστογραφία και μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών, κατά περίπτωση και κρατούνται για να απολογηθούν στον ανακριτή Ρόδου τις προσεχείς ημέρες.



Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Sky News: Γιατί η Ουκρανία αποφάσισε να εισβάλλει στη Ρωσία - Οι τρεις θεωρίες

Βίντεο: Οι Σέρβοι πήγαν... τύφλα στο μεθύσι στην απονομή του μπάσκετ - Ο Γιόκιτς έπινε μπύρες ημίγυμνος

Ο πατέρας που βίαζε την 9χρονη κόρη του στην Σπάρτη είχε ανεβάσει βίντεο που έλεγε «αν ήμουν ο διάβολος τα πρώτα μου θύματα θα ήταν τα παιδιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr