Έπιασαν στον ύπνο τους ενοίκους πέντε σπιτιών στην Καστοριά

Οι δράστες κατάφεραν να εισβάλουν στα σπίτια από τις μπαλκονόπορτες που ήταν ανασφάλιστες

Άγνωστοι “ποντικοί” διέρρηξαν τρία σπίτια και προσπάθησαν να εισβάλουν σε τουλάχιστον αλλά δυο στο κέντρο του Άργους Ορεστικού στην Καστοριά, την ώρα που οι ανυποψίαστοι ένοικοί τους κοιμόντουσαν με αποτέλεσμα να μην αντιληφθούν το παραμικρό, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι δράστες κατάφεραν να εισβάλουν στα σπίτια από τις μπαλκονόπορτες που ήταν ανασφάλιστες, άρπαξαν μικρά χρηματικά ποσά και χωρίς να ξυπνήσουν τις οικογένειες. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να εισβάλουν σε άλλα δυο σπίτια με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να τα καταφέρουν. Οι διαρρήξεις έγιναν αντιληπτές το πρωί από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, οι οποίοι ενημέρωσαν τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Σπείρα διέρρηξε πέντε σπίτια

Χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια, εργαλεία και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 6.500 ευρώ ήταν η λεία των διαρρήξεων που είχε κάνει μια τριμελής σπείρα στην Εύβοια, από τις 5 Ιανουαρίου ως τις 21 Φεβρουαρίου. Οι δράστες, που χρησιμοποιούσαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο για να μετακινούνται, είχαν διαρρήξει δυο σπίτια και μια αποθήκη και είχαν αποπειραθεί να παραβιάσουν άλλες δυο κατοικίες σε περιοχές της Νέας Αρτάκης, του Βασιλικού και της Χαλκίδας. Η δράση τους εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες: Οι καπνοί από τη φωτιά στον Βαρνάβα «πνίγουν» την Αττική - Μαύρος ο ουρανός στο κέντρο της Αθήνας

Συγκλονιστικό βίντεο από τροχαίο στη Σπάρτη: Αυτοκίνητο που οδηγούσε πρώην νομάρχης συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο ΙΧ

Μύκονος: Το πάρτι της χρονιάς και οι τρελοί τζίροι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr