Φωτιά στη βορειοανατολική Αττική: Εκκενώθηκαν Παίδων Πεντέλης και 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο - Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία»

Η φωτιά έφτασε σε Νέα και Παλαιά Πεντέλη τα ξημερώματα - Εκκενώθηκαν επίσης το Κέντρο Υγείας Ραφήνας και η Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην ΠΙΚΠΑ) ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής από την περιοχή του Βαρνάβα και πλέον έχει φτάσει μέχρι την Πεντέλη.

Λόγω της έντασης της φωτιάς και της πορείας που έχει πάρει το μέτωπο, μετά το μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, αποφασίστηκε και η εκκένωση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ενώ εκκενώθηκε και το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου λίγο μετά τις 8:30 εκδηλώθηκε νέο μέτωπο.

Δείτε βίντεο: 



Τα παιδιά που νοσηλεύονταν στο Παίδων Πεντέλης μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

Από τα παιδιά τα 5 νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ.


Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το Παίδων Πεντέλης η εκκένωση ξεκίνησε στις 05:05 και ολοκληρώθηκε στις 05:58.

Αναλυτικά, 19 παιδιά (περιπατητικά περιστατικά) και 8 συνοδοί με 3 άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού. Επίσης, διεκομίσθηκαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, 5 παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παιδων Αγ. Σοφία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε επίσης ότι το Κέντρο Υγείας Ραφήνας εκκενώθηκε στις 05:30, από όπου 4 ατομα προσωπικό μετακινήθηκαν με ίδια μέσα.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.) από όπου μετακινήθηκαν 35 άτομα φιλοξενούμενοι και προσωπικό. 

Αναλυτικά, η ανάρτηση του υπουργού Υγείας:

«Στις 05:05 ξεκίνησε η εκκένωση του Παιδων Πεντέλης και ολοκληρώθηκε με άμεσες και συντονισμένες κινήσεις στις 05:58. 19 παιδιά (περιπατητικά περιστατικά) και 8 συνοδοί με 3 άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού. Επίσης, διεκομίσθηκαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, 5 παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παιδων Αγ. Σοφία.Στο σημείο έσπευσαν η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου καθώς και η Διοικήτρια και Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ. Η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι κτιριακά ασφαλές.

Το ΚΥ Ραφήνας εκκενώθηκε στις 05:30, από όπου 4 ατομα προσωπικό μετακινήθηκαν με ίδια μέσα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.) από όπου μετακινήθηκαν 35 άτομα φιλοξενούμενοι και προσωπικό. Το Υπουργείο Υγεία παραμένει σε απόλυτη επιφυλακή και ακολουθεί τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας»





Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο και φωτογραφίες: Έφτασε σε σπίτια η φωτιά στον Διόνυσο, εκκενώνονται Παίδων Πεντέλης και 414 στρατιωτικό νοσοκομείο

Η συγκινητική ανάρτηση του Καραλή με τον Αντετοκούνμπο για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Χολιγουντιανό σόου από τον Τομ Κρουζ στο Παρίσι - Μπήκε... πετώντας και έφυγε με μηχανή, βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr