Φωτιά στη βορειοανατολική Αττική: Η συγκλονιστική φωτογραφία του εξαντλημένου πυροσβέστη

Φωτιά στη βορειοανατολική Αττική: Η συγκλονιστική φωτογραφία του εξαντλημένου πυροσβέστη

Ο πυροσβέστης αναζήτησε λίγα λεπτά ανάσας έξω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

penteli-3
Τιτάνια και άνιση είναι η μάχη που δίνουν από χθες στις 3 το μεσημέρι οι εκατοντάδες πυροσβέστες με τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή του Βαρνάβα και πλέον έχει φτάσει στην Πεντέλη ενώ απειλεί και τη Νέα Μάκρη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής στην πρώτη ενημέρωσή του το πρωί της Δευτέρας «όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη και παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, η πυρκαγιά εξελίχθηκε ταχύτατα».

Πιο χαρακτηριστική αποτύπωση της φράσης αυτής η εικόνα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός έξω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης από το οποίο χρειάστηκε να απομακρυνθούν συνολικά 29 παιδιά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

penteli-3
penteli-2
Κλείσιμο


Υπενθυμίζεται ότι στο τεράστιο μέτωπο της φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο, φωτογραφίες: Ξεπερνά τα 20χλμ. το μέτωπο της φωτιάς που καίει το Πεντελικό όρος - Ενισχύονται οι άνεμοι

Ενθουσιασμένοι οι Έλληνες με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Ευχαριστούμε που μας τιμήσατε, γράφουν στο Twitter

Με άρωμα Ελλάδας ο αποχαιρετισμός από το Παρίσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Το σόου και η παράδοση της φλόγας στο Λος Άντζελες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης