Φωτιά στην Αττική: 32 παιδιά μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Προστασίας Πεντέλης στο Ίλιον

Φωτιά στην Αττική: 32 παιδιά μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Προστασίας Πεντέλης στο Ίλιον

Σε κατασκηνώσεις σε Νέα Μάκρη και Κερατέα η φιλοξενία πυρόπληκτων και πυροσβεστών

fotiesstisattiki
Σε άμεση κινητοποίηση έχει τεθεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (11/08/2024) όταν ξέσπασαν οι μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική, για την προστασία των φιλοξενούμενων και των εργαζομένων στις δομές που εποπτεύονται από το Υπουργείο και βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν ή απειλούνται από τις φωτιές. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:


«-Τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά και τις σχετικές οδηγίες από την Πολιτική Προστασία, άμεσα κινητοποιηθήκαμε με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν ταχύτατα και με ασφάλεια 32 μικρά παιδιά και 10 εργαζόμενοι από τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης, που αποτελεί υπηρεσία του Κέντρου Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα».

Τα παιδάκια ηλικίας έως 5 ετών μαζί με τους φροντιστές τους, φιλοξενούνται πλέον στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού “Η Μητέρα” στο Ίλιον.

Κλείσιμο
-Παράλληλα υπήρξε ετοιμότητα και σχεδιασμός σε περίπτωση ανάγκης και για την εκκένωση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων στα Μελίσσια όπου φιλοξενούνται 57 περιθαλπόμενοι και τους παρέχουν φροντίδα 20 εργαζόμενοι.

-Ειδικός σχεδιασμός έχει εκπονηθεί για τις κατασκηνώσεις της Νέας Μάκρης/ Αγίου Ανδρέα και Κερατέας.

-Στη Νέα Μάκρη σε συνεργασία με το Δήμο, προετοιμάζονται οι οικίσκοι για τη φιλοξενία είτε πυροσβεστών είτε κατοίκων της περιοχής εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη.

-Μεταθέτουμε εξάλλου για λίγες μέρες την έναρξη η έναρξη της επόμενης κατασκηνωτικής περιόδου για 300 Άτομα με Αναπηρία, ούτως ώστε να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση στην περιοχή.

Η παιδική κατασκήνωση της Κερατέας βρίσκεται σε λειτουργία και φιλοξενεί αυτή την ώρα 240 παιδιά. Εχουμε διασφαλίσει τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν εκεί συμπολίτες μας οι οποίοι ίσως χρειαστεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους».  

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο, φωτογραφίες: Τα 30χλμ. φτάνει το μέτωπο της φωτιάς που καίει το Πεντελικό όρος - Επιχειρούν 560 πυροσβέστες

Ενθουσιασμένοι οι Έλληνες με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Ευχαριστούμε που μας τιμήσατε, γράφουν στο Twitter

Με άρωμα Ελλάδας ο αποχαιρετισμός από το Παρίσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Το σόου και η παράδοση της φλόγας στο Λος Άντζελες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης