Φωτιά στην Αττική: «Κέντρο, τους έχουμε βάλει σε όχημα» - Αστυνομικοί απεγκλωβίζουν πολίτες από τα πύρινα μέτωπα

Δείτε βίντεο - Περισσότεροι από 250 οι απεγκλωβισμοί από αστυνομικούς

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφονται στις περιοχές που καίγονται από τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες και τους αστυνομικούς να τους συνδράμουν απεγκλωβίζοντας και απομακρύνοντας κατοίκους που δεν έχουν τρόπο να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Χαρακτηριστικό το βίντεο που ακολουθεί με αστυνομικούς να προσπαθούν να απομακρύνουν έγκαιρα ηλικιωμένους ενώ οι φλόγες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

«Κέντρο, τους έχουμε βάλει σε όχημα και προσπαθούμε να τους διώξουμε» ακούγονται οι αστυνομικοί να διαβιβάζουν προς τους συναδέλφους τους.



Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό μέχρι το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 250 απεγκλωβισμοί από άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ.



Χαρακτηριστικός της αυτοθυσίας το βίντεο από όσα έζησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αστυνομικοί κοντά στο φράγμα του Μαραθώνα όταν χρειάστηκε να περάσουν μέσα από τη φωτιά για να απομακρύνουν πολίτες από την περιοχή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το περιπολικό, οι άνδρες της ΟΠΚΕ και της Τροχαίας πρόλαβαν τελευταία στιγμή να μην εγκλωβιστούν.

Δείτε το βίντεο:



Αστυνομικοί δεν διστάζουν, μάλιστα, να πιάσουν και τη μάνικα για να βοηθήσουν με μικροεστίες φωτιάς προκειμένου αυτές να μην αναζωπυρωθούν και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.



Σημειώνεται ότι στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής όπου μαίνεται η φωτιά βρίσκονται και επιχειρούν 380 αστυνομικοί με 77 οχηματα, 36 μηχανες, 3 λεωφορεια και 4 βαν

Ειδήσεις σήμερα:

Μίλτος Τεντόγλου: Η ιστορία ενός «τεμπέλη» με δύο χρυσά μετάλλια

Το Παρίσι έσωσε την παρτίδα με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων με τη... βοήθεια της Ελλάδος

Χαλαρός με τη μπυρίτσα του σε ιπποδρομίες ο Γιόκιτς, αμέσως μετά την επιστροφή από το Παρίσι - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr