Φωτιά στην Αττική: «Η φωτιά κινείται σαν αστραπή», γράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Για «υπεράνθρωπες προσπάθειες» των πυροσβεστικών δυνάμεων κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ για την φωτιά που πλήττει τεράστια έκταση της Αττικής

Εκτεταμένη είναι η κάλυψη των διεθνών μέσων για την καταστροφική φωτιά που πλήττει την Ανατολική Αττική τις τελευταίες ώρες.

Αναλυτικότερα, οι τραγικές εικόνες από την φωτιά, που παρουσιάζει δεκάδες αναζωπυρώσεις, έχουν γίνει πρωτοσέλιδα σε ΜΜΕ εντός και εκτός Ευρώπης.

Guardian: «Έλληνες αξιωματούχοι απομακρύνουν τους κατοίκους (από τις περιοχές) καθώς η πυρκαγιά κινείται "σαν αστραπή”»



«Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να περιορίσουν μια τεράστια πυρκαγιά που κινείται "σαν αστραπή" στα περίχωρα της Αθήνας, με τις αρχές να εκκενώνουν ανθρώπους από πόλεις, χωριά και νοσοκομεία, καθώς οι φλόγες διαπερνούν δέντρα, σπίτια και αυτοκίνητα… Η πυρκαγιά είχε σχηματίσει ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων μέχρι τη Δευτέρα, παρά τις "υπεράνθρωπες" προσπάθειες των δασικών κομάντος και των εθελοντών κατά τη διάρκεια της νύχτας.», γράφει το ειδησεογραφικό μέσο Guardian, που μεταδίδει live κάθε εξέλιξη σχετικά με την πυρκαγιά.

Deutsche Welle: Εκκενώνονται τα προάστια της Αθήνας, καθώς οι πυρκαγιές εξαπλώνονται



Αναλυτική κάλυψη της κατάστασης που επικρατεί στην Ανατολική Αττική γίνεται και από το γερμανικό ειδησεογραφικό μέσο, Deutsche Welle. «Περίπου 670 πυροσβέστες και περισσότερα από 30 αεροσκάφη που έριχναν νερό βγήκαν με το πρώτο φως της Δευτέρας στην Ελλάδα, καθώς δώδεκα προάστια της Αθήνας εκκενώθηκαν λόγω των συνεχιζόμενων πυρκαγιών...Οι κάτοικοι του Μαραθώνα και πολλών άλλων πόλεων ακριβώς βόρεια της Αθήνας διατάχθηκαν να φύγουν για να σωθούν, ενώ εκκενώθηκαν επίσης ένα παιδικό νοσοκομείο και μια στρατιωτική κλινική», αναφέρει ο ιστότοπος.

Le Monde: «Στην Ελλάδα, η πυρκαγιά συνεχίζει να εξαπλώνεται και πλησιάζει την Αθήνα»



«Η φωτιά πλησιάζει όλο και περισσότερο στην Αθήνα. Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, οι ελληνικές δυνάμεις πολιτικής προστασίας διέταξαν την εκκένωση περισσότερων κοινοτήτων στα βορειοανατολικά προάστια της πρωτεύουσας, μετά την εκκένωση του Μαραθώνα και οκτώ χωριών την προηγούμενη ημέρα, ενόψει της σφοδρής πυρκαγιάς που ξεκίνησε την Κυριακή», γράφει η γαλλική Le Monde, συνεχίζοντας με δηλώσεις της πολιτικής προστασίας, των δημοτικών αρχών και με μια αναλυτική περιγραφή της κατάστασης.

El Pais: «Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την τεράστια πυρκαγιά έξω από την Αθήνα»



«Μια μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στα περίχωρα της Αθήνας την Κυριακή ανάγκασε τις αρχές να απομακρύνουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από τουλάχιστον 11 πόλεις, καθώς εκατοντάδες πυροσβέστες παλεύουν να περιορίσουν την πυρκαγιά εν μέσω ισχυρών θυελλωδών ανέμων... Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από εθελοντές και με την υποστήριξη 17 αεροσκαφών και 15 βυτιοφόρων ελικοπτέρων, προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα, η οποία ξέσπασε στις 15:00 τοπική ώρα της Κυριακής», γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Anadolu: «Εκκενώθηκαν 9 χωριά και 2 νοσοκομεία λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή του Βαρνάβα»



«Ο ελληνικός τύπος αναφέρει ότι η πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα με την επίδραση του ισχυρού ανέμου που επικρατούσε στην περιοχή, ήταν δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο και στην πυρκαγιά επενέβησαν 26 αεροσκάφη και 120 πυροσβέστες...9 χωριά εκκενώθηκαν λόγω της πυρκαγιάς που έφτασε στις μονάδες τους, ενώ αστυνομικοί και εθελοντές διέσωσαν κάποιους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους», αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που σε ξεχωριστό δημοσίευμα αναφέρει την βοήθεια του γειτονικού κράτους για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

CNN: «Διατάχθηκαν εκκενώσεις κοντά στην Αθήνα καθώς οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τις πυρκαγιές»


«Μια πυρκαγιά που εξαπλώνεται ταχύτατα συνέχισε να μαίνεται κοντά στην ελληνική πρωτεύουσα», αναφέρει το CNN. 
«Οι δυνάμεις έκτακτης ανάγκης αντιμετωπίζουν "μια εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά" για περισσότερες από 20 ώρες, υπό "δραματικές συνθήκες" που επιδεινώνονται από τους ισχυρούς ανέμους, την παρατεταμένη ξηρασία και το αδιαπέραστο έδαφος σε πυκνό, άκαυστο δάσος πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας», συνεχίζει, μεταφέροντας μια αναλυτική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Αθήνα.



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο και φωτογραφίες: Έφτασε σε σπίτια η φωτιά στον Διόνυσο, εκκενώνονται Παίδων Πεντέλης και 414 στρατιωτικό νοσοκομείο

Η συγκινητική ανάρτηση του Καραλή με τον Αντετοκούνμπο για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Χολιγουντιανό σόου από τον Τομ Κρουζ στο Παρίσι - Μπήκε... πετώντας και έφυγε με μηχανή, βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr