Φωτιά στην Αττική: Μάχη να σωθούν τα ζώα από τα πύρινα μέτωπα - Δραματικές εκκλήσεις στα social

Φωτιά στην Αττική: Μάχη να σωθούν τα ζώα από τα πύρινα μέτωπα - Δραματικές εκκλήσεις στα social

Σε ετοιμότητα χώροι για τα ζώα - «Μην εγκαταλείπετε τα κατοικίδιά σας»

skilos7__1_
Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) στον Βαρνάβα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και χώροι για τα ζώα. Στο υπουργείο Εσωτερικών λειτούργησε από την Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς συντονιστικό κέντρο για τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο στην ευρύτερη περιοχή του Βαρνάβα, στην Αττική, που πλήττονται από τις πυρκαγιές. Οι πολίτες, όπως αναφέρει το υπουργείο, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213 1361085 και 213 1361033. Επίσης, στον Δήμο Μαραθώνα και στον Δήμο Διονύσου λειτούργησαν χώροι υποδοχής ζώων σε κίνδυνο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο Δημαρχείο Γραμματικού, στο Γήπεδο Μπάσκετ Γραμματικού και στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξης.

Κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης από τη Νέα Πεντέλη, ο ρεπόρτερ του Star Άρης Λάμπος είδε έναν άσπρο σκύλο εμφανώς ταλαιπωρημένο και τρομαγμένο, ο οποίος σε μερικά σημεία είχε καεί από τη φωτιά, και έσπευσε να τον πάρει στην αγκαλιά του και να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο. Ο σκύλος, που είχε λουράκι, έχει χαθεί προφανώς μέσα στον πανικό να εκκενωθεί η περιοχή, και τριγυρνούσε μόνος και αβοήθητος μέσα στους πυκνούς καπνούς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3dz70yvn7sh)


Φωτιά στην Αττική - Αγωνιώδεις προσπάθειες να σωθούν τα ζώα | Newsroom | 12/08/2024


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3dxrku7x435)


Δραματικές εκκλήσεις στα social

«Μην εγκαταλείπετε τα κατοικίδιά σας» γράφουν στα social, αναρτώντας παράλληλα φωτογραφίες ζώων τα οποία αναζητούν απεγνωσμένα οι πολίτες.

Η ανάρτηση:

Παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση σε Γραμματικό, Πεντέλη και Ανατολή Νέας Μάκρης. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να εκκενώνουν έγκαιρα μαζί με τα κατοικίδια τους. Στις γραμμές 2131361085 και 2131361033 μπορείτε να μας καλείτε για ζώα σε ανάγκη 24 ώρες το 24ωρο.

Οι δομές στις οποίες μπορείτε να μεταφέρετε πυρόπληκτα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα:


- Στο ΠΑΛΑΙ του Δήμου Γαλατσίου όπου έχει στήσει δομή ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Dogs’ Voice


- Στο Δημαρχείο Γραμματικού και στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα (έπαυσε η λειτουργία του Ανοιχτού Γηπέδου Μπάσκετ Γραμματικού)


- Στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Άνοιξης (Λυκαβηττού 37) του Δήμου Διονύσου.


skilos7
skilos5
skiloas4
skilos3
skilo
skilos1
skilos2



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη ΒΑ Αττική: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες, «δύσκολη κατάσταση» λέει η Πυροσβεστική, σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα

Σπάρτη: Προφυλακίστηκε ο 40χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της 9χρονης κόρης του

Φωτιά στην Αττική: Δραματική κατάσταση σε Βριλήσσια και Πάτημα Χαλανδρίου, με κλαδιά στα χέρια οι κάτοικοι - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης