Φωτιά στην Αττική: Καταστράφηκαν σπίτια, επιχειρήσεις και περιουσίες σε Βριλήσσια, Πεντέλη, Χαλάνδρι - Βίντεο και φωτογραφίες

Τα μέτωπα της πυρκαγιάς άφησαν πίσω τους συντρίμμια παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και πολιτών

Στάχτη έγιναν σπίτια και επιχειρήσεις σε Πεντέλη, Βριλήσσια και Χαλάνδρι, από όπου πέρασαν τα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε τη Βορειοανατολική Αττική για δεύτερη ημέρα.

Δείτε βίντεο από επιχείρηση κατάσβεσης στην Πεντέλη

Οι δασικές εκτάσεις που έχουν καεί είναι τεράστιες, ενώ η πυρκαγιά έφτασε μέχρι και σε σπίτια και επιχειρήσεις, καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα πολλές ανθρώπινες περιουσίες.





Επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και Εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 35 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 3 για το συντονισμό τους.



Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες απεγκλωβισμούς ατόμων από τις περιοχές που πλήττονται από την πυρκαγιά, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το πρωί με την οποία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες που εκδίδονται για την εκκένωση περιοχών και να μην πλησιάζουν τις πυρόπληκτες περιοχές με τα οχήματά τους.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές:


 









Η φωτιά σε επιχείρηση πώλησης πετρελαίου θέρμανσης

Στις φλόγες τυλίχθηκε μια εταιρεία πώλησης πετρελαίου θέρμανσης στο Πάτημα Χαλανδρίου στα Βριλήσσια. Ο Φρίξος Δρακοντίδης του ΘΕΜΑτος που βρέθηκε στο σημείο κατέγραψε εικόνες από την επιχείρηση αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για να τεθεί υπό έλεγχο.



Εκρήξεις στα Βριλήσσια

Εν τω μεταξύ, απανωτές εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ στην περιοχή των Βριλησσίων, στο τέρμα της οδού Κλεισθένους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι φλόγες έφτασαν σε επιχείρηση με χρώματα, χημικά και μονωτικά υλικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν σε μεγάλη απόσταση προκαλώντας πανικό σε όσους βρίσκονταν κοντά στο σημείο. Παράλληλα, σε κοντινή απόσταση, στις φλόγες έχει παραδοθεί και εργοστάσιο ξυλείας, όπου επίσης υπάρχουν εύφλεκτα υλικά.

Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ, με μήνυμα από το 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της συνοικίας Δέση του Γέρακα να απομακρυνθούν είτε προς το κέντρο του Γέρακα, είτε προς τη λεωφόρο Μαραθώνα. Πρόκειται για τη συνοικία κοντά στο σημείο που σημειώθηκαν οι εκρήξεις.



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη ΒΑ Αττική: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες, «δύσκολη κατάσταση» λέει η Πυροσβεστική, σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα

Λαμία: 67χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του και έπειτα αυτοκτόνησε

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Επέστρεψε η Ολυμπιακή ομάδα - Τα φώτα σε Καραλή και Τεντόγλου - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr