Γλυφάδα: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που φέρονται να έβαλαν τη φωτιά στην Τερψιθέα

Γλυφάδα: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που φέρονται να έβαλαν τη φωτιά στην Τερψιθέα

Η ανακοίνωση του δήμου Γλυφάδας

fotia-terpsithea-suillispeis
Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές για τη φωτιά που ξέσπασε, το απόγευμα της Δευτέρας, στην Τερψιθέα Γλυφάδας.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Δήμου Γλυφάδας, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό. «Δύο νεαροί εθεάθησαν "επί το έργον", κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν άμεση» προστίθεται.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, επισημαίνει πως «από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας η σημερινή πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού».

Δείτε την ανάρτηση του δήμου:

dimos-glifadas
Κλείσιμο

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δήμου Γλυφάδας

Συνελήφθησαν οι νεαροί που έβαλαν τη φωτιά στην Τερψιθέα Γλυφάδας.

Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ σε δύσβατη περιοχή, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Τερψιθέας. Δύο νεαροί εθεάθησαν «επί το έργον», κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν άμεση.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Ευτυχώς όλα καλά. Εστία φωτιάς είχαμε λίγο πριν τις 8 το βράδυ σήμερα στην Άνω Γλυφάδα, στην Τερψιθέα, πίσω ακριβώς από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά, που είναι δύσβατο και μη προσβάσιμο από οχήματα, έφτασε άμεσα η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας που περιπολούσαν στην περιοχή και η πυροσβεστική που επιχείρησε μάλιστα με δύο ελικόπτερα και η πυρκαγιά έσβησε. Τα ελικόπτερα χρησιμοποίησαν το νερό από δεξαμενή που έχουμε εγκαταστήσει στην περιοχή και έτσι χωρίς καμία καθυστέρηση μπόρεσαν να επιχειρήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας η σημερινή πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στην πολιτική μας προστασία και στους εθελοντές μας, στις εθελοντικές ομάδες γειτονικών Δήμων. Είναι αυτονόητο ότι παραμένουμε σε διαρκή εγρήγορση και επιφυλακή όλο το βράδυ για να μην υπάρξει η παραμικρή αναζωπύρωση από τα καντηλάκια. Συνεχίζουμε να παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή και επαγρύπνηση για τη συνέχεια της αντιπυρικής περιόδου.
Μακάρι να μην υπάρξει άλλο περιστατικό οπουδήποτε αλλού αυτές τις κρίσιμες ώρες για να παραμείνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συγκεντρωμένες στη Βορειοανατολική Αττική».

Η φωτιά εκδηλώθηκε, συγκεκριμένα, στις 19:50 το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Τερψιθέας, σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από κατοικίες. Εντοπίστηκε από το πρώτο λεπτό, από τις περιπολίες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας και της εθελοντικής ομάδας Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ., οι οποίες είναι συνεχείς μέρα και νύχτα.

Με εντολή του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, η κινητοποίηση ήταν άμεση. Οι ομάδες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας, των εθελοντών της Γλυφάδας και των όμορων δήμων, μαζί με πέντε υδροφόρες, δύο ελικόπτερα τα οποία πραγματοποίησαν πάνω από 20 ρίψεις, καθώς και επίγειες δυνάμεις του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού, μπήκαν στη μάχη με τις φλόγες και έσβησαν τη φωτιά πριν προλάβει να επεκταθεί, αντλώντας νερό από την καινούργια δεξαμενή ελικοπτέρων που έχει τοποθετηθεί στην Τερψιθέα.
Στο σημείο έσπευσαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Σπύρος Δήμου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άννυ Καυκά, Γιώργος Ταβερναράκης και Χρήστος Μιχαλακάκος, ενώ η Δημοτική Αστυνομία προέβη σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας και των Εθελοντών. Γύρω στις 20:30 η φωτιά είχε σβηστεί. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές παραμένουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Megafire η πυρκαγιά της βορειοανατολικής Αττικής - Έχουν καεί πάνω από 100.000 στρέμματα

Ισραήλ: Ο υπ. Άμυνας χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις Νετανιάχου για ολοκληρωτική νίκη στη Γάζα

Τεντόγλου - Καραλής για τις πυρκαγιές στην Αττική: Είμαστε στενοχωρημένοι, ελπίζουμε όλα να πάνε καλά - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης