Αστεροσκοπείο Αθηνών: Αναζωπύρωση στις εγκαταστάσεις μετά τα μεσάνυχτα, εντοπίστηκε και κατεστάλη έγκαιρα

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Αναζωπύρωση στις εγκαταστάσεις μετά τα μεσάνυχτα, εντοπίστηκε και κατεστάλη έγκαιρα

«Με την βοήθεια των καμερών που έχουμε τοποθετήσει, εντοπίστηκε άμεσα, ειδοποιήθηκε το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν σε επιφυλακή και κατεστάλη έγκαιρα» ενημερώνει με ανάρτησή του το Ινστιτούτο

astero
Αναζωπύρωση σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στην πυρκαγιά που έπληξε τον περιβάλλοντα χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως ενημέρωσε το Ινστιτούτο με ανάρτησή του στο Facebook, «με την βοήθεια των καμερών που έχουμε τοποθετήσει, εντοπίστηκε άμεσα, ειδοποιήθηκε το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν σε επιφυλακή και κατεστάλη έγκαιρα. Επιπλέον έγινε περιπολία από δύο Πυροσβεστικά οχήματα σε όλη τη περίμετρο των εγκαταστάσεων μας για να εντοπιστούν μικρο-εστίες τις οποίες και κατέστηλαν. Αύριο θα διερευνήσουμε αν έχουν υπάρξει ζημιές στη κεραία λήψης δορυφορικών εικόνων, δίπλα στην οποία εκδηλώθηκε η αναζωπύρωση».

Η ανάρτηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

🔥 Η Δευτέρα 12 Αυγούστου ήταν μια δύσκολη ημέρα για το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στη Πεντέλη. 🔥 Η πυρκαγιά σταδιακά...

Posted by Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών on Monday, August 12, 2024


«Η Δευτέρα 12 Αυγούστου ήταν μια δύσκολη ημέρα για το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στη Πεντέλη.

Η πυρκαγιά σταδιακά αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφότου πέρασε στους πρόποδες του λόφου Κουφού, έφτασε στους χώρους μας καίγοντας θαμνώδη βλάστηση και δένδρα, σε ένα χώρο όμως που είχαμε καθαρίσει από νεκρή καύσιμη ύλη πριν και κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ιδιαίτερα πέριξ των κτιριακών εγκαταστάσεων και των επιστημονικών οργάνων μας. Σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης κινητοποιήθηκε το ΥΚΚΠΠ, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων και η Πυροσβεστική υπηρεσία και η φωτιά κατεστάλη έγκαιρα, χωρίς να υπάρξουν - από όσο μπορέσαμε να διαπιστώσουμε με επιτόπιο έλεγχο ολιγομελούς κλιμακίου του ΕΑΑ που διερεύνησε τους χώρους το απόγευμα της Δευτέρας - ζημιές στα κτιριακά συγκροτήματα μας και στα επιστημονικά μας όργανα.

Μετά τα μεσάνυχτα όμως, στις 00:05 περίπου της Τρίτης 13 Αυγούστου, υπήρξε αναζωπύρωση (εικόνες). Με την βοήθεια των καμερών που έχουμε τοποθετήσει, εντοπίστηκε άμεσα, ειδοποιήθηκε το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν σε επιφυλακή και κατεστάλη έγκαιρα. Επιπλέον έγινε περιπολία από δύο Πυροσβεστικά οχήματα σε όλη τη περίμετρο των εγκαταστάσεων μας για να εντοπιστούν μικρο-εστίες τις οποίες και κατέστηλαν. Αύριο θα διερευνήσουμε αν έχουν υπάρξει ζημιές στη κεραία λήψης δορυφορικών εικόνων, δίπλα στην οποία εκδηλώθηκε η αναζωπύρωση».

Κλείσιμο
astero1
astero2
astero3
astero4





Ειδήσεις σήμερα:

Νικ Κέιβ: Μετά τους θανάτους των δύο του γιων στράφηκε στη θρησκεία - Οι προτεραιότητές μου άλλαξαν, λέει

«Γκρέμισαν τα τείχη» οι Σέρβοι για τους Ολυμπιονίκες τους - Αποθέωση για Τζόκοβιτς, Γιόκιτς από 40.000 κόσμου

Γλυφάδα: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που φέρονται να έβαλαν τη φωτιά στην Τερψιθέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης