Τι θα γίνει με τους ασθενείς από τα νοσοκομεία που εκκενώθηκαν λόγω της φωτιάς στην Αττική

Συνολικά 30 άτομα μεταφέρθηκαν από δύο νοσοκομεία στα οποία βρέθηκε κοντά η καταστροφική πυρκαγιά

Όταν πέρυσι τον Αύγουστο εκκενώθηκε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για την ασφάλεια ασθενών και προσωπικού από την καταστροφική πυρκαγιά που έκαιγε επί ημέρες, ήταν κάτι πρωτόγνωρο.

Σταδιακά, όμως, τείνει να μετατραπεί σε μια πραγματικότητα. Εδώ και δύο ημέρες, στο πλαίσιο της πύρινης λαίλαπας στην Αττική, όχι ένα αλλά τρία νοσηλευτικά ιδρύματα εκκενώθηκαν, χωρίς κανείς να γνωρίζει εάν θα ακολουθήσει συνέχεια και με άλλες δομές υγείας.

Η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλεί αλλάζουν τα δεδομένα και οι ασκήσεις ετοιμότητας για καταστάσεις κρίσης που ξεκίνησαν στα δημόσια νοσοκομεία το 2017 ήταν ένας επίκαιρος σχεδιασμός με άμεσο πεδίο εφαρμογής.

Συνολικά 30 άτομα από δύο νοσοκομεία του ΕΣΥ μεταφέρθηκαν χθες σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Πιο αναλυτικά, από τις 05.05 χθες τα ξημερώματα και σε λιγότερο από μία ώρα είχε ολοκληρωθεί η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης με απόλυτα συντονισμένες κινήσεις. Συνολικά 19 παιδιά, 8 συνοδοί και τρία άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Επίσης, με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν πέντε παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις ΜΕΘ των Νοσοκομείων Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» και «Η Αγία Σοφία». Τα ξημερώματα εκκενώθηκε, επίσης, το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, με την απομάκρυνση τεσσάρων ατόμων από το προσωπικό, ενώ εκκένωση πραγματοποιήθηκε και στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.) από όπου μετακινήθηκαν 35 άτομα φιλοξενούμενοι και προσωπικό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οικογένεια Τσιτσιπά: Γιατί ο Στέφανος βρίζει δημόσια τους γονείς του

«Χάσαμε μια φίλη, τη Νάντια» - Θρήνος για τη γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη σε βιοτεχνία που κάηκε στο Πάτημα Χαλανδρίου

Μαθητές Γυμνασίου οι δύο που συνελήφθησαν γιατί φέρονται να έβαλαν τη φωτιά στην Άνω Γλυφάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr