Χειροπέδες σε καλλιεργητές μεγάλης χασισοφυτείας στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας - Εντοπίστηκε από drone

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Με επιχείρηση ανδρών της Ε.Κ.Α.Μ., οι οποίοι είχαν ακροβολιστεί σε μια δύσβατη δασική περιοχή στην κοινότητα Δαφνούλα των Δερβενοχωρίων στην Βοιωτία, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τρεις αλλοδαποί οι οποίοι καλλιεργούσαν μια αρκετά μεγάλη χασισοφυτεία που είχε εντοπίσει το drone της ΕΛ.ΑΣ..

Στην παράνομη καλλιέργεια είχαν φτάσει πρώτα αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών, του τμήματος Τανάγρας και της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι την έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση. Όταν είδαν τους δράστες να φτάνουν, δύο από αυτούς πεζή και ο τρίτος με το ιδιόκτητο Ι.Χ. αυτοκίνητό του, έκαναν σήμα στους κομάντος της Ε.Κ.Α.Μ. να επέμβουν και να τους περάσουν χειροπέδες.

Στον εκχερσωμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της φυτείας, που καλυπτόταν από πυκνή φυσική βλάστηση και ποτιζόταν με πλαστικούς σωλήνες άρδευσης, υπήρχαν 281 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,50 ως 1,50 μέτρου που κατασχέθηκαν μαζί με γεωργικά εργαλεία και προϊόντα για την περιποίησή τους.

Στην κατοχή ενός εκ των αλλοδαπών βρέθηκε ένας σουγιάς και στον οδηγό, ένα αυτοσχέδιο ξύλινο κλομπ, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και το αυτοκίνητο. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.  



Ειδήσεις σήμερα:

Βαρύ το πλήγμα από τη φωτιά στην Αττική: Κάηκαν τουλάχιστον 100.000 στρέμματα, δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις

Ανησυχία για τους ανέμους στην βορειοανατολική Αττική - Θα αυξηθεί η ένταση το πρωί, λέει ο Κολυδάς

Μια 50χρονη σπρίντερ θα γίνει η πρώτη τρανς αθλήτρια που θα συμμετάσχει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr