Φωτιά στο ferry boat που εκτελεί τη γραμμή Σπέτσες-Κόστα: Χωρίς ΙΧ η μεταφορά των επιβατών, μετ΄ εμποδίων η τροφοδοσία του νησιού

Φωτιά στο ferry boat που εκτελεί τη γραμμή Σπέτσες-Κόστα: Χωρίς ΙΧ η μεταφορά των επιβατών, μετ΄ εμποδίων η τροφοδοσία του νησιού

Η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ ενώ το «Καπετάν Σταύρος» ήταν στο παλιό λιμάνι των Σπετσών - Οι επιβάτες μετακινούνται προσωρινά με το «Spetses Express 1» που δεν μπορεί να μεταφέρει ΙΧ

ferry-3
Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ferry boat ανοιχτού τύπου –παντόφλα στις Σπέτσες. Πρόκειται για το Καπετάν Σταύρος το οποίο εκτελεί την τοπική πορθμειακή γραμμή Σπέτσες-Κόστα. Η φωτιά ξέσπασε στη γέφυρα ενώ το πλοίο ήταν δεμένο στο παλιό Λιμάνι.

Στο σημείο έσπευσαν ένα πλωτό και ένα όχημα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή και ένα όχημα της πυροσβεστικής. Η φωτιά κατασβέστηκε με ίδια μέσα από το πλήρωμα του ferry boat. Δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε σημειώθηκε θαλάσσια ρύπανσης σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα.

ferry-3
ferry-6
ferry-5


Κλείσιμο
Στο πλοίο απαγορεύτηκε ο απόπλους από το Λιμενικό έως ότου επιθεωρηθεί από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί και κριθεί αξιόπλοο. Καθημερινά με τα δρομολόγια που εκτελεί ενώνει την Αργολίδα με τις Σπέτσες μεταφέροντας επιβάτες και οχήματα. Ειδικά αυτή την περίοδο την καλοκαιρινή η κίνηση είναι έντονη προς το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού.

ferry-2
ferry-4


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα δρομολόγια, μέχρι να αντικατασταθεί το πλοίο, θα γίνονται με το  «Spetses Express 1». Ωστόσο, δεν μπορούν να μεταφερθούν αυτοκίνητα. Για τον ίδιο λόγο η τροφοδοσία του νησιού γίνεται μετ΄εμποδίων καθώς δεν μπορούν να περάσουν φορτηγά απο την Κόστα με αποτέλεσμα προϊόντα και αντικείμενα να μεταφέρονται με θαλάσσια ταξί.

Την ίδια ώρα, γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ της εταιρείας και της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αντικατάσταση του πλοίου με το Katerina Star που ανήκει στην ίδια εταιρεία.

ferry-1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης