Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Το ΕΣΥ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ο υπουργός Υγείας ήταν σε όλα τα νοσοκομεία που είχαν πρόβλημα

«Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, κανείς ασθενής δεν κινδύνευσε» πρόσθεσε ο κ. Γιαννακός

«Σε ακόμη μία εθνική τραγωδία, το υγειονομικό σύστημα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, για την προσφορά και την αντίδραση των υγειονομικών μπροστά στα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη φωτιά στην Αττική.

Ο κ. Γιαννακός αναφέρθηκε, μάλιστα, ειδικά στην επιχείρηση εκκενώσης των δύο νοσομείων, Παίδων Πεντέλης και Αμαλία Φλέμινγκ, τα οποία κρίθηκε ότι κινδύνευαν από τη φωτιά και τους καπνούς.

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «δέκαδες ασθενείς απομακρύνθηκαν συντεταγμένα, ο υπουργός Υγείας ήταν σε όλα τα νοσοκομεία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα ή αντιμετώπισαν τραυματίες».

«Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, κανείς ασθενής δεν κινδύνευσε» πρόσθεσε ο κ. Γιαννακός.



Υπενθυμίζεται ότι πρώτα εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης από όπου σε λιγότερο από μία ώρα μεταφέρθηκαν 19 παιδιά, 8 συνοδοί και τρία άτομα προσωπικό, με πούλμαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Επίσης, με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν πέντε παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις ΜΕΘ των Νοσοκομείων Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» και «Η Αγία Σοφία».

Τα ξημερώματα της Δευτέρας εκκενώθηκε, επίσης, το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, με την απομάκρυνση τεσσάρων ατόμων από το προσωπικό, ενώ εκκένωση πραγματοποιήθηκε και στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.) από όπου μετακινήθηκαν 35 άτομα φιλοξενούμενοι και προσωπικό.

Το απόγευμα της Δευτέρας ακολούθησε η εκκένωση σε διάστημα περίπου 1,5 ώρας στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια. Συνολικά 20 ασθενείς διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Παμμακάριστο και τρεις νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο Σισμανόγλειο. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με τα προσωπικά τους αντικείμενα, τη φαρμακευτική τους αγωγή και τον ιατρικό τους φάκελο.

Ειδήσεις σήμερα:

Οικογένεια Τσιτσιπά: Γιατί ο Στέφανος βρίζει δημόσια τους γονείς του

«Χάσαμε μια φίλη, τη Νάντια» - Θρήνος για τη γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη σε βιοτεχνία που κάηκε στο Πάτημα Χαλανδρίου

Μαθητές Γυμνασίου οι δύο που συνελήφθησαν γιατί φέρονται να έβαλαν τη φωτιά στην Άνω Γλυφάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr