Φωτιά στην Αττική: Στην Αθήνα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο από την Τουρκία

Φωτιά στην Αττική: Στην Αθήνα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο από την Τουρκία

Δείτε την ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας

plave_turkey
Έφτασαν σήμερα στην Αθήνα τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης που απέστειλε η Τουρκία προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Αττική.

«Υποδεχτήκαμε τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και το ελικόπτερο που έστειλε η Τουρκία για να βοηθήσει την Ελλάδα στη μάχη κατά των πυρκαγιών», αναφέρει στην ανάρτησή της, που συνοδεύεται από φωτογραφίες, η τουρκική πρεσβεία στη χώρα μας.




Κλείσιμο
Οι απαραίτητες ενέργειες για την αποστολή εναέριων πυροσβεστικών μέσων από την Τουρκία στην Ελλάδα ξεκίνησαν εχθές το απόγευμα, όπως είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Οντζού Κετσελί ανέφερε: «Γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες για την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου για την παροχή βοήθειας στη γειτονική μας Ελλάδα στη μάχη της κατά των πυρκαγιών που πλήττουν την Αθήνα».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, είχε προτείνει στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να προσφέρει η Τουρκία βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Μεταξύ των άλλων χωρών που έχουν προσφέρει ήδη εναέρια και επίγεια συνδρομή στη χώρα μας είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Σερβία και η Ρουμανία.




Ειδήσεις σήμερα:

Τραμπ και Μασκ τα είπαν σαν φιλαράκια: Η σύγκριση μεταναστών με ζόμπι, το «πραξικόπημα» και το σχόλιο για την εμφάνιση της Κάμαλα

«Έγιναν όλα στάχτη» - Απελπισία στην Πεντέλη μετά τη μεγάλη φωτιά - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η άτυχη γυναίκα στο Πάτημα Χαλανδρίου έμεινε στη δουλειά της για να συμπληρώσει μεροκάματα και την πρόλαβε η φωτιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης